Srzentić se u Vašingtonu sastala  sa predstavnicima Vlade SAD-a u oblasti informacionih tehnologija i digitalizacije

Srzentić se u Vašingtonu sastala sa predstavnicima Vlade SAD-a u oblasti informacionih tehnologija i digitalizacije

Ministarka javne uprave, digitalnog društva i medija, Tamara Srzentić imala je seriju uspješnih sastanaka u Vašingtonu sa predstavnicima Vlade Sjedinjenih Američkih Država u oblasti informacionih tehnologija i digitalizacije na kojima je formalizovana dalja podrška i partnerstvo njihovih timova.

Ona se sastala sa Marijom Roat, zamjenicom direktora za informacione tehnologije u Vladi SAD-a, sa kojom je  razgovarala na temu njihove dalje saradnje na polju politika i modela za bolje tehnologije, sajber bezbjednosti, digitalnih servisa, i unaprjeđenja IT infrastrukture u Crnoj Gori.

“Sa Caitlin Gandhi i Dahiannaom Salazar Foreman, osnivačicama Američkog digitalnog korpusa (US Digital Corps), smo formalizovali partnerstvo kako bismo kroz Montenegro Digital program saradnje doveli najbolje tehnologe, digitalne eksperte i inovatore iz Crne Gore i inostranstva u Vladu, koji će pomoći u rješavanju digitalnih izazova zajedno sa javnim službenicima”, napisala je ministarka Tamara Srzentić na svom Tviter nalogu

 Srzentić je imala priliku da se sastane i sa Edwardom Hartwigom, jednim od direktora USDS kancelarije za digitalne servise u Bijeloj kući,  po uzoru na koju se osniva i Montenegro Digital kancelarija za digitalne service u Crnoj Gori, koji će pomoći timu Ministarstva javne uprave, digitalnog društva i medija da dodatno osnaže digitalne kapacitete u Crnoj Gori, kroz udruživanje privatnog i javnog sektora.

Takođe, ona se sastala i sa timom Larryja Bafunda i Grega Gershmana, koji su osnovali Ad Hoc  tehnološku kompaniju koja pomaže vladama svijeta da kroz razvoj digitalnih vještina i dizajn servisa najbolje odgovore potrebama građana. Greg je nekada radio u administraciji Baraka Obame na razvoju HealthCare.gov gdje je stekao ogromno iskustvo.

“Iskoristićemo njihovo znanje i ekspertizu da i u Crnoj Gori okupimo najbolje tehnologe i digitalne eksperte iz Amerike i udruženim snagama sa javnim službenicima riješimo digitalne izazove i isporučimo najbolje servise za građane. Zahvalna sam im na njihovom partnerstvu i podršci koju nam pružaju”, naglasila je ministarka Tamara Srzentić.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.