SD: Samo

SD: Samo "stručnjak" Spajić može zaposliti ljude na već popunjena radna mjesta

Samo našim ekspertima, poput ministra (Milojka) Spajića, može pasti na pamet da zaposli nekoga na već popunjeno radno mjesto. Jer, upravo to se dogodilo sa izborom direktora ustanova za socijalnu i dječiju zaštitu: Spajić je raspisao konkurse za nove direktore, a da pritom nije prestao mandat starim direktorima, saopštile su Socijaldemokrate.

Da je tako, potvrdila je i Inspekcija rada, koja je konstatovala da su novi konkursi raspisani i pored činjenice da prethodni direktori nijesu
razriješeni. Očigledno da samo našim ekspertima može biti logično da ne treba da otvore radno mjesto i otvoreno mjesto oglase kod Zavoda, prije
nego prime nekog novog. Izgleda, što veći ekspert, to manje zdravog razuma. A o poznavanju prava da ne pričamo - navode iz SDa.

Dodatno, formalni aspekt ove priče je samo jedna strana medalje.

Druga je da Spajić postaje poznat po "sporenjima" kada je riječ o zapošljavanjima. Ako stavimo po strani da su i od njega zbog toga počeli da bježe saradnici sa integritetom, poput bivše sekretarke Kasalice, on će se, svi su izgledi, proslaviti i eliminisanjem sa čela Uprave prihoda i carina jedinog čovjeka koji je napravio određeni rezultat. I to bez obrazloženja. Jer - može mu se - dodaju iz SDa.

Isti takav mu je i onaj, skromno imenovani "Maršalov plan", kažu ekonomisti.

"Bez ubodenog slova kani da presloži čitav sistem finansija. A, da se ne zaboravi, bez i jednog papira odobrenja sa Vlade htio je da se zaduži 900 miliona, navodno za refinansiranje autoputa, a na skupštnskom odboru je dao "časnu riječ" da će svi ti milioni zaista ići na refinansiranje.
"Na riječ" zapošljavaju, "na riječ" otpuštaju i zadužuju se. Ali, u njihovom slučaju, nit' je ekspertska, nit' je časna", zaključuju iz SDa.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.