U Rožajama milionska ulaganja (FOTO)
Žičara na Hajli, foto: UJR

UJR do kraja godine, uprkos brojnim izazovima, planira realizaciju veću od 90 odsto

U Rožajama milionska ulaganja (FOTO)

Uprava javnih radova do danas je realizovala više od 70 odsto kapitalnog budžeta za 2021. godinu, a očekuje se da će realizacija do kraja godine preći 90 odsto. Takav rezultat predstavlja veliki uspjeh, imajući u vidu da je prvih šest mjeseci, zbog neusvajanja Zakona o budžetu, obilježilo privremeno finansiranje, navodi se u saopštenju Uprave javnih radova(UJR).

U proteklih osam mjeseci Uprava javnih radova stvorila je kako se ističe, uslove za prevazilaženje tehničko-pravnih otvorenih pitanja na više projekata, zahvaljujući čemu su radovi u Nikšiću, Rožajama, Podgorici, Baru, Kolašinu nastavljeni poslije višemjesečnog zastoja, a nova gradilišta biće uskoro otvorena u Danilovgradu i Bijelom Polju.

"Rožaje predstavljaju jedan od primjera optimalnog upravljanja kapitalnim investicijama, tako da danas ovdje imamo radove u odmakloj fazi na nekoliko važnih turističkih, komunalnih i infrastrukturnih projekata. Samo na području ove opštine u toku je realizacija investicija u vrijednosti od oko 18 miliona eura, od čega je više od 14,2 miliona ugovorenih radova i usluga na budućem ski centru Štedim na Hajli", saopšteno je iz UJR.

IzlaznastanicaiarenaHajli

Izlazna stanica žičare na Hajli

Na novom atraktivnom zimskom lokalitetu montirana je dodaju, početna stanica šestosjedne žičare, postavljeni su svi noseći stubovi, a u toku su završni radovi na izlaznoj stanici.

"Očekuje se da narednih dana bude ugrađen pogonski motor, dok je montaža sajle i korpi planirana za narednu godinu. Ukoliko to dozvole vremenske prilike i ne bude drugih otežavajućih okolnosti, očekuje se da najveći dio građevinskih radova na novom ski centru bude završen do kraja 2023. godine", saopšteno je.

SportskasalaRoaje2

Sportska sala Rožaje

U Rožajama će uskoro biti privedena kraju izgradnja sportske sale u okviru Gimnazije i srednje stručne škole, vrijedne više od 1,62 miliona eura, nakon čega će biti predata korisniku na upotrebu.

"Ovaj moderan, funkcionalan objekat, doprinijeće razvoju sporta i unaprijediti uslove za rad učenika i nastavnika dvije srednje škole", navode iz UJR.

SposrtkasalaRoaje1

Sportska sala Rožaje

Jedan od značajnijih infrastrukturnih projekata za mještane na području rožajske opštine, naročito za poljoprivrednike, predstavlja kako kažu i izgradnja gradske tržnice, savremenog višenamjenskog objekta koji će ispunjavati sve tehnološke i sanitarne uslove za bezbjednu prodaju proizvoda.

"Prva faza obuhvatila je građevinske radove, dok je javna nabavka za završnu fazu opremanja objekta i uređenja terena oko pijace u toku. Ukupna vrijednost ove investicije, u cilju stavljanja objekta u funkciju, iznosi nešto više od million eura", navodi se u saopštenju.

Uprava javnih radova je osim toga, nedavno zaključila i ugovor o rekonstrukciji objekta Osnovne škole u Dacićima, za koju će biti izdvojeno 180.000 eura, kako bi učenicima i prosvjetnim radnicima omogućila kvalitetne uslove za boravak i sprovođenje nastavnog programa.

"Na području rožajske opštine u toku su završni radovi na izgradnji vodovoda Ćosovsko vrelo, koji će, nakon što Opština obezbijedi priključak na naponsku elektro mrežu, stanovnicima više mjesnih zajednica osigurati kontinuirano snabdijevanje vodom u toku cijele godine.

U fazi izrade tehničke dokumentacije je više drugih komunalnih i infrastrukturnih projekata, čija će realizacija početi u narednom periodu", zaključuje se u saopštenju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.