Počinje zimsko računanje vremena, vratiti sat unazad
Ilustracija

Počinje zimsko računanje vremena, vratiti sat unazad

Ljetnje računanje vremena u 2021. godini završava se u nedjelju, 31. oktobra u tri časa ujutru.

U noći između subote i nedjelje treba vratiti časovnike jedan sat unazad.

Vrijeme u tri časa u nedelju, 31. oktobra, računa se kao dva časa.

Vraćanjem na zimsko računanje vremena sunce će ranije izlaziti, ali i zalaziti, pa će dani imati manje svijetla u popodnevnim satima.

Pomjeranje kazaljki sa ljetnjeg na zimsko računanje ubrzo bi moglo biti prošlost, s obzirom na to da je Evropski parlament još u martu 2019. godine izglasao ukidanje tog pravila do kraja 2021. godine.

Međutim, odluka još nije na snazi jer članice Evropske unije nijesu odredile da li će se primjenjivati ljetnje ili zimsko računanje vremena.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.