URA: Odluka Opštine Bar da oduzme vozila Domu zdravlja poražavajuć i nehumnan čin
Dom zdravlja Bar

URA: Odluka Opštine Bar da oduzme vozila Domu zdravlja poražavajuć i nehumnan čin

Odluka Opštine Bar da povuče vozila koja je dala na korišćenje Domu zdravlja Bar je poražavajuća, nehumana i neočekivana bez obzira na to što je Dom zdravlja dobio direktora koji nije član DPS-a, saopštili su danas iz barske URE.

Tvrde da se DPS ovim postupkom u liku Opštine Bar sveti svim građanima Bara i dovodi ih u nezavidan položaj i da je zbog toga patronažnoj službi otežan i onako težak posao.

„Zdravlje i briga o građanima Bara moraju biti prioritet svakoj vlasti bez obzira ko bio na čelu Doma zdravlja stoga je ovaj potez sraman i zaslužuje osudu. Zdravstveni radnici su zadnjih godinu i po trajanja COVID krize preživjeli pakao i najmanje što zaslužuju jeste da im se otežava posao“, poručuju iz barske URE.

Ističu da je činjenica da Opština nije dužna da pomaže Dom zdravlja ali ukazuju da se u toj zdravstvenoj ustanovi liječe Baranke i Barani o kojima, napominju, ta ista Opština mora voditi brigu.

„Čudno je da Opština Bar obrazlaže svoju odluku smirivanjem COVID situacije dok u isto vrijeme iz centrale DPS-a stižu optužbe o pogoršanoj COVID situaciji. URA apeluje na nadležne u Opštini Bar da vrate vozila Domu zdravlja jer pandemija još nije pod kontrolom i ta vozila su u ovom trenutku potrebna. Stavimo humanost ispred politike“, zaključuju u saopštenju iz barske URE.

 

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.