Psihološka pomoć i podrška: Linija 1555 od marta neprekidno funkcioniše

Psihološka pomoć i podrška: Linija 1555 od marta neprekidno funkcioniše

Klinični centar Crne Gore, uz podršku kompanije Crnogorski Telekom, je početkom marta 2021. godine, reaktivirao besplatnu telefonsku liniju koja ima za cilj očuvanje i unapređenje mentalnog zdravlja građana tokom pandemije.

Za ovaj zdravstveni servis, Telekom donira “CLOUD CALL CENTAR”, jedno od svojih najsavremenijih digitalnih rješenja, razvijeno u periodu epidemije korona virusa, upravo kako bi odgovorili na novonastale potrebe zdravstvenih institucija i građana, saopšteno je iz KCCG.

Dodaju da linija za psihološku pomoć i podršku od marta mjeseca neprekidno funkcioniše i do sada bilježi nekoliko hiljada poziva.

U radu call centra angažovano je tridesetak volontera - studenata završnih godina studija psihologije i medicine, koji su obučeni za pružanje prve psihološke pomoći tokom pandemije.

"Besplatna linija 1555 je građanima Crne Gore dostupna svim radnim danima od 9:00 do 18:00 i vikendom od 9:00 do 12:00. Podsjećamo da su razgovori povjerljive prirode, odnosno sadržaj razgovora ne podliježe snimanju niti čuvanju, čime se garantuje privatnost svim korisnicima", saopšteno je iz KCCG.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.