Oluja pogodila južnu Italiju, najmanje dvoje mrtvih, poplavljeni putevi (Video)

Oluja pogodila južnu Italiju, najmanje dvoje mrtvih, poplavljeni putevi (Video)

Snažne oluje haraju južnom Italijom drugi dan zaredom i odnijele su najmanje jedan život, poplavile puteve, polja i prouzrokovale klizišta, objavila je policija.

Tijelo 67-godišnjaka pronađeno je u grmlju citrusa, daleko od mjesta gdje je poslednji put viđen nakon što mu je automobil zapeo u vodi i mulju jugozapadno od grada Katanije na Siciliji.

Za njegovom suprugom se još traga, navele su hitne službe.

Italijanska meteorološka stranica Ilmeteo.it saopštila je kako je djelove Sicilije i susjednu Kalabriju pogodio rijetki mediteranski uragan, poznat kao Mediken, s vjetrovima koji bi do kraja dana mogli da duvaju i do 120 kilometara na sat.

Udruženje poljoprivrednika na Siciliji saopštilo je da je u nedelju za tek nekoliko sati palo više od 300 milimetara kiše blizu grada Katanije, što je gotovo polovina prosječne količine padavina koja godišnje padne na mediteranskom ostrvu.

Tijelo civilne zaštite za hitne slučajeve proglasilo je u ponedeljak najviše crveno upozorenje za sjever Sicilije i jug Kalabrije i upozorilo na potencijalnu opasnost po život i materijalnu štetu u tim područjima.

Škole su zatvorene u brojnim selima i gradovima, desetine letova preusmjereni su s tog područja i otkazane su trajektne linije između južnih ostrva.

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.