U Rusiji skoro 38.000 zaraženih, novi dnevni rekord
Ilustracija

U Rusiji skoro 38.000 zaraženih, novi dnevni rekord

Rusija je zabilježila gotovo 38.000 novih slučajeva virusa korona, što je najveći broj od izbijanja pandemije.

Za protekla 24 sata je zaraženo 37.930 osoba, dok je 1.069 umrlo od kovid-19.

Predsjednik Rusije Vladimir Putin je zabranio odlazak na posao od 30. oktobra do 7. novembra, dok bi u nekim djelovima zemlje, gdje je situacija posebno teška, taj period mogao biti produžen.

Vlasti se nadaju da bi to moglo doprinijeti ograničenju širenja virusa, navodi AP.

Rusija je ukupno zabilježila više od 8,2 miliona zaraženih i skoro 231.000 umrlih od kovid-19, što su najveći brojevi u Evropi i peti na svijetu, posle Sjedinjenih Američkih Država, Brazila, Indije i Meksika.

Samo oko 45 miliona stanovnika Rusije je primilo obije doze vakcine, što je oko trećine populacije.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.