Sa protesta, foto: Gradski.me

Protest majki sa troje i više djece

"Nismo očekivale da ćemo se nakon 30.avgusta 2020.pojavljivati ovdje, majke više ne mogu da čekaju"

Bivše korisnice naknada za majke sa troje i više djece protestovale su danas ispred Skupštine i pozvale funkcionere vladajuće većine da se odazovu pozivu na sastanak 2. novembra.

Članica koordinacionog tima Željka Savković počela je izlaganje minutom ćutanja jer se, kako je kazala, danas navršavaju dvije godine otkad je preminuo predsjednik Radničke partije Janko Vučinić.

“Čovjek koji je bio prisutan na skoro svim protestima majki i davao nam veliku podršku. Želim da minutom ćutanja odamo počast i svakoj majci koja više nije sa nama, nije dočekala pravdu, a vjerujemo i nadamo se jer zbog njih nećemo odustati dok naše, doživotno stečeno, pravo ne bude vraćeno”, saopštila je Savković,prenosi portal gradski.me.

Dodala je da su dobili mejl od predsjednika Skupštine Alekse Bečića da će ih primiti danas.

“Međutim, Bečić je rekao da nije nadležan da takav sastanak organizuje, pa će majke danas ući u Skupštinu da održe sastanak sa njim. Majke javno pozivaju da 2. novembra, i gospoda koju ćemo pozvati na sastanak, i mediji, konačno dođu da se dogovorimo i vidimo šta sa nama. Majke su bile strpljive i više ne mogu da čekaju“, poručila je Savković.

Apelovala je na Andriju Mandića, Milana Kneževića, Nebojšu Medojevića, Vladimira Jokovića, Aleksu Bečića, Dritana Abazovića, Miodraga Lekića, Gorana Danilovića, Maksima Vučinića i ministra finansija i socijalnog staranja Milojka Spajića da se 2. novembra odazovu njihovom pozivu.

“Majke nijesu ni očekivale da će poslije 30. avgusta prošle godine ponovo da se pojavljuju ispred Skupštine, ali nažalost, vrijeme je čudo”, zaključila je Savković,prenosi portal gradski.me.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.