Pravilnim pristupom pandemisjkim uslovima - moguć uspješan i hotelski rad
Nikola Kasalo

Nikola Kasalo, izvršni direktor BJM predstavio korporativnu analizu

Pravilnim pristupom pandemisjkim uslovima - moguć uspješan i hotelski rad

"Korporativna analiza četvoromjesečnog perioda, prema svim parametrima nam je pokazala da je pristup koji smo primijenili u prilagodjavanju pandemijskim uslovima a opet uparujući ih sa prethodnim iskustvima uspješnih turističkih obrazaca, pokazala je da je u hotelskom poslovanju moguće ostvariti zadovoljavajuće rezultate. Specifičnost situacije se ogleda prije svega u tome, što turistički biznis inače zavisi od mnoštva inputa, a sada smo morali u predikciji pravaca koje smo birali dodati i nepredvidive epidimiološke prilike i jako zahtjevne uslove. Rezultat je da smo zadovoljni postignutim rezultatom”, saopštio je Nikola Kasalo, izvršni direktor kompanije “Beppler&Jacobson Montenegro” koja gazduje hotelima “Avala resort&villas” u Budvi i “Bianca Resort & Spa” u Kolašinu.

Kasalo je kazao da što se tiče konkretno Hotela “Avala” u četvoromjesečnom  periodu jun-oktobar rezultati pokazuju da je prosječna tkz.okupiranost bila čak 76%, a od čega su individualne posjete činile 40% a ostalo je ostvareno preko turističkih operatera.

Jako je dodaje on,  interesantna i struktura gostiju, gdje su na primjer gosti iz Ukrajina ostvarili 3267 noćenja, Srbije 1786, Izraela 1183, Albanijae 934, Crne Gore 758, Francuske 708 i gosti iz Bosne i Hercegovina 548 noćenja.

Specifično za ovaj period je bilo i to što su paket-aranžmani bili ograničeni i ciljnog karaketra a “okupiranost” je dozvolila izvjesna uvećanja cijena koja su bila, pokazalo se, krajnje prihvatljiva brojnim zainteresovanim gostima.

"Počelo je i interesovanje za zimsku sezonu. Pripremili smo promotivne cijene- zimski, potom paket za dan Nezavisnosti Albanije, Novogodisnji paket itd kao i konferencijske ponude, a po ovom pitanju to je već ustaljena dobra praksa za kolašinsku “Bjanku” gdje već uveliko u jeku jesenji paket i pored već pomenutih posebno interesovanje vlada za aranžman za katolički Božić “, saopštava Kasalo i dodaje da što se tiče “Bjanke”  četvoromjesečne analize pokazuju sljedeće: prosječna popunjenost je na nivou od 55%, u individualnom aranžmanu 34% a ostalo preko turističkih agencija.

On ukazuje da je i u ovom slučaju struktura gostiju pokazala pojačano interesovanje domaćeg gosta, koji su ostvarili čak 10.079 noćenja, potom Izraelci 2711, gosti iz Francuske 1327 noćenja, Srbije 910 i iz Rusije 852 noćenja.  

“Naša analiza na nivou korporacije kao i interakcija sa stručnjacima iz turističke oblasti, jasno su nam pokazale da je ovakav način specifične pripreme omogućio da se ostvare krajnje zadovoljavajući rezultati u jednoj vanrednoj atmosferi za sve privredne djelatnosti a pogotovu jednoj ovako osjetljivoj kao što je turizam”, zaključio je Kasalo.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.