UP: Ispitaćemo da li je bilo prekoračenja ovlaščenja u Tivtu
Foto:Screenshot

UP: Ispitaćemo da li je bilo prekoračenja ovlaščenja u Tivtu

Policija će, povodom snimka policijske intervencije u Radovićima od 20. oktobra, koji se objavljen na društvenim mrežama, utvrditi da li je li je došlo prekoračenja ovlašćenja i ispitati slučaj.

Iz Uprave policije su saopštili da je policija 20. oktobra u 23.55 časova obaviještena da je ispred jednog ugostiteljskog objekta u mjestu Radovići došlo do narušavanja javnog reda i mira od strane više lica.

U cilju uspostavljanja narušenog javnog reda i mira, nakon dolaska na lice mjesta, policijski službenici su primjenili policijska ovlašćenja, a prema J.Đ. su tom prilikom od strane pripadnika policije upotrijebljena sredstva prinude - navodi su u saopštenju UP.

J.Đ. prilikom upotrebe sredstava prinude nije zadobio povrede - dodali su iz policije.

Sva lica koja su učestvovala u narušavanju javnog reda i mira su, kako se navodi, poznata policiji i u odnosu na njihove radnje biće pokrenuti prekršajni postupci.

Nadležna tijela će provjeriti da li su policajci prekoračili ovlašćenja.

Starješinama Odjeljenja bezbjednosti Tivat je poznat identitet službenika policije koji su upotrebljavali sredstva prinude. O svemu je upoznato Odjeljenje za unutrašnju kontrolu policije MUP-a koji su započeli postupak kontrole i utvrđivanja činjenica i okolnosti u vezi sa ovim događajem kako bi se utvrdilo da li je u konkretnom  slučaju došlo do prekoračenja policijskih ovlašćenja. O ishodu preduzetih radnji javnost će biti blagovremeno obaviještena. - saopšteno je.

Na snimku muškarac ponavlja policiji da ga ne udaraju, dok je policajac u civilu, sudeći po snimku, u jednom trenutku ka njemu uperio i pištolj.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.