Brnabić:  Vučića planirali da ubiju na otkrivanju Spomenika Stefanu Nemanji u Beogradu
Brnabić

Planiran atentat

Brnabić: Vučića planirali da ubiju na otkrivanju Spomenika Stefanu Nemanji u Beogradu

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je bilo planirano ubistvo predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, a da su navodi o prisluškivanju Vučića i afera "Jovanjica" pokušaji državnog udara.

"Planirano je dugo i detaljno. Formirane su paralelne strukture u Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP) i vođene su kampanje u tajkunskim medijima, koje su prenosili mediji u regionu kako bi Vučića dehumanizovali i od njega i njegove porodice naprvili kriminalni klan", rekla je Brnabić za TV Pink.

Ona je rekla da je bio planiran atentat na Vučića na otkrivanju Spomenika Stefanu Nemanji u Beogradu, 27. januara ove godine, ali nije navela detalje i zašto tužilaštvo nije pokrenulo postupak protiv odgovornih.

"Kada bi strijeljali Vučića, oni bi pravili narativ da je to prirodno: 'Ko zna u šta je sve umiješan i on i njegova porodica'. Mnogo toga je bilo u MUP. Monstruozno koliko je bila dobro povezana ta mreža", istakla je Brnabić.

Ona je naglasila da se nadležne službe bave tim slučajevima i da neće biti zaštićenih, bez obzira na "ime i prezime, funckiju i stranačku pripadnost".

"Znam da je Srpska napredna stranka jedina stranka u istoriji Srbije koja je rekla da se svi tretiraju jednako i da nema zaštićenih", rekla je Brnabić.

Brnabić je kazala da se na Vučića vrši pritisak "napadima" na njegovog sina, Danila, jer mu "ne mogu" zamjeriti ništa u vezi sa ekonomskim i političkim pitanjima.

"Znate šta mu je slaba tačka i krenete da udarate na Danila besprizorno. Vi kriminalizujete jednog mladića, on je stalno na naslovnim stranama tajkunskih dnevnih novina i nedjeljnika", dodala je Brnabić.

Beta

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.