Vučić: Spremni smo da gradimo nuklearnu elektranu, prvi avioni na Trebinjskom aerodromu prije kraja 2023-te
Vučić

Vučić: Spremni smo da gradimo nuklearnu elektranu, prvi avioni na Trebinjskom aerodromu prije kraja 2023-te

Aleksandar Vučić izjavio je posle sastanka sa srpskim članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom da je sa Dodikom razgovarao i o ekonomskoj situaciji.

Kako je kazao, razgovarali su o nestašicama električne energije.

"Mi smo već razgovarali sa (premijerom Mađarske) Viktorom Orbanom o izgradnji nuklearne elektrane u Pakšuu, i spremni smo da budemo manjinski vlasnik, kako bismo osigurali našu energetsku bezbjednost, posebno zbog našeg snaženja privredne aktivnosti", rekao je Vučić.

Aleksandar Vučić je dodao da djeca u Srbiji ne moraju da brinu hoće li ove zime imati grijanje, pošto je Srbija na vrijeme izgradila skup i važan gasovod.

"Važno je i da ukažem na činjenicu da izgradnja plansko projektne dokumentacije za izgradnju aerodroma Trebinje se završava u martu sledeće godine. Sredstva su obezbeđena i idemo u eksproprijaciju zemljišta, rok za završetak je 2023. godina. Vjerujem da ćemo prve avione na Trebinjskom aerodromu moći da vidimo prije kraja 2023. godine", rekao je predsednik.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.