Osnažiti djecu kao lidere budućnosti
Sa sastanka

Srzentić sa predstavnicima UNICEF-a u SAD-u

Osnažiti djecu kao lidere budućnosti

Ministarka Tamara Srzentić imala je tokom posjete Sjedinjenim Američkim Državama, sastanak sa predstavnicima Unicefa na kojem je potvrđena zajednička misija da se poboljša kvalitet života i osnaže djeca kao lideri budućnosti.

"Danas su digitalne vještine esencijalne, a digitalne vještine u obrazovanju oslanjaju se na snažan sistem. Svim djevojčicama i dječacima u Crnoj Gori moramo pružiti šansu da digitalne vještine razvijaju od ranog djetinjstva, i da u tome budu ravnopravni/e sa svojim vršnjacima iz razvijenih zemalja, a mi dodatno raditi na infrastrukturi da bi svaki dom imao pristup internetu", navela je Srzentić na Tviteru.

S tim u vezi su, dodaje, razgovarali o digitalizaciji u obrazovanju i sinergiji javnog i privatnog sektora.

"Takođe, predstavila sam im koncept Digitalne akademije u Crnoj Gori, za koju ćemo dobiti njihovu punu podršku", navela je ministarka.

Srzentić je kazala kako je plan da se pristup Unicefovoj globalnoj platformi za učenje "Learning Passport", u saradnji sa Ministarstvom prosvjete, nauke kulture i sporta, omogući svoj djeci u Crnoj Gori.

"To je novi nivo iskustva u učenju, kroz digitalizovani nastavni plan i program sa udžbenicima koji jos više osnažuje učenice/ke i nastavnice/ke".

"Iskoristiću podršku UNICEF-a u dijelu razvoja Data Insights sistema, kako bismo izgradili banku podataka, imali detaljne uvide i informacije na bazi kojih ćemo u saradnji sa civilnim i akademskim sektorom razvijati bolje politike, programe i servise za djecu i mlade ljude. Ovo će biti jedan od mojih predloga na sljedećem Savjetu za prava djeteta", zaključila je Srzentić.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.