ATP: Oko 70% igrača vakcinisano, podržavamo Australiju
Ilustracija

ATP: Oko 70% igrača vakcinisano, podržavamo Australiju

Iz Unije teniskih profesionalaca (ATP) pisali su igračima kako bi saopštili svoj stav u vezi s vakcinacijom – još nema obaveze, barem ne one nametnute od strane ATP-ja, ali u krovnoj organizaciji poručuju da ohrabruju vakcinaciju.

„ATP je dosad, a i nastaviće tako, snažno preporučivao igračima da se vakcinišu, a ta preporuka zasnovana je na naučnim dokazima. Poštujemo pravo svakog igrača da napravi izbor, ali takođe vjerujemo da svaki teniser ima ulogu da odigra u tome da se postigne grupni imunitet. ATP trenutno ne zahtijeva vakcinaciju na turnirima, ali ukoliko lokalne vlasti to čine, ATP će podržati tu odluku“, navodi se u obraćanju koje je prenio francuski Ekip.

Posljednja rečenica naročito je važna u svijetlu toga što će, po svoj prilici, jedino vakcinisani igrači moći da igraju na Australijan openu, prvom grend slem turniru u sezoni.

Takođe, u ATP-ju kažu da su vakcinisani svi članovi organizacije koji nisu igrači, a da je trenutna procjena da je približno 70 procenata igrača vakcinisano. Dodaje se i da mnogi planiraju da se vakcinišu u međusezoni, kada imaju više vremena.

Iako obavezne vakcinacije još nema, pravila će biti drugačija za vakcinisane u odnosu na nevakcinisane u 2022. godini.

Vakcinisani igrači i dalje ne mogu da budu diskvalifikovani sa turnira kao bliski kontakt nekoga ko je dobio pozitivan test na virus korona, osim ako to ne traže lokalne vlasti. Zatim, nevakcinisani igrači biće češće testirani, a ATP njima neće pokrivati troškove izolacije ako do zaraze dođe.

Sport Klub

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.