Brčko: Šest osoba stradalo u požaru, vatrogasci spasili četvoro djece
Foto: RTV HIT

Brčko: Šest osoba stradalo u požaru, vatrogasci spasili četvoro djece

Šest osoba stradalo a više njih je povrijeđeno u požaru koji se dogodio u jednoj kući u Brčkom.

Ovu informaciju za N1 potvrdili su iz policije Brčko distrikta navodeći da su vatrogasci i hitna pomoć na terenu i da je požar lokalizovan.

“Pronađeno je šest ugljenisanih tijela i ima povrijeđenih osoba koje su hospitalizovane”, naveli su iz policije Brčko distrikta.

Lokalni mediji navode da su prema nezvaničnim informacijama vatrogasci na spratu objekta spasili četvoro djece.

“Na pedijatriju je primljeno sedam osoba, od tih sedam osoba šest je zadržano na liječenju. Jedna osoba je transpontovana za Tuzlu. Takođe, jedna osoba s opekotinama je zadržana na hirurgiji”, izjavio je Salih Ibrahimbegović, portparol Javne zdravstvene ustanove Brčko.

Na mjesto tragedije je stigla Mejra Šečić, zastupnica u brčanskoj Skupštini ispred romske nacionalne manjine.

“Ne znamo još uzrok, o čemu se radi, samo znamo da je šestero već preminulo unutra u kući. I znamo da su djed i nana sa unučadima, i kćerka ima isto s njima. Ovi ostali su u bolnici, ne znamo šta se dešava još s njima. Radi se o familiji Bošnjak Mate, a djeca i supruga, ja mislim da se svi ostali prezivaju Salihovići. Stariji muškarac invalid, a žena bolesna. Djece je bilo koja idu u školu, mislim da je bila čak i beba”, istakla je Šečić.

Požar se desio jutros oko 7:00 sati, nije bio većeg intenziteta, a kako pišu mediji sumnja se da su povrede u smrtni ishodi rezultat trovanja ugljen-monoksidom.

Uzrok požara se utvrđuje nakon čega će biti poznato više informacija.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.