Čelanović: Gorivo još skuplje,

Čelanović: Gorivo još skuplje, "Vlada" neka da još tri litra ulja da riješi problem

Neka nas, kako se može vidjeti, 14. poskupljenje goriva ove godine! Od početka rada aktuelne Vlade bezolovni i dizel poskupjeli su 34-35 centi po litru. Bezolovni 98 poskupio za 30,4% (sa 1,15 na 1,5€), bezolovni 95 za 31,5% (sa 1,11 na 1,46€), a dizel za čak 34% (sa 0,99 na 1,33€ po litru). Ako se nastavi ovako, građani neće imati za elementarne potrebe, napisao je funkcioner SDCG Miloš Čelanović.

Zbog ovih i daljih povećanja cijena  goriva i posljedično osnovnih životnih namirnica, prinuđeni smo da slušamo bajke minista finansija o povećanjima plata za koje, sve i da se realizuju, ostaju dvije činjenice: povećanja će se anulirati rastom cijena, i još važnije: plaćaće ih opet građani preraspodjelom iz državnog budžeta koji je "osvježen" zaduženjem, što može dovesti do sloma javnih finansija - smatra Čelanović.

On je pozvao Vladu da se "ne brani argumentom da povećanje cijena goriva ne zavisi od nje, jer od nje zavisi akcizna politika, a ona, svi su izgledi, ide u pogrešnom smjeru i samo pogoršava situaciju. Ako tzv. Vlada nastavi ovako, čeka nas ekonomska kataklizma. E ako daju  još po tri litra ulja, možda se i izmaknemo sa ivice provalije...".

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.