Knežević: I u EU se jede kulen, džigerica...; Đukić: Mikeli, šaljem parče pečenice, komad njeguške i kilo rolovanog sira

Knežević: I u EU se jede kulen, džigerica...; Đukić: Mikeli, šaljem parče pečenice, komad njeguške i kilo rolovanog sira

Vlada Crne Gore imenovala je Bjelopoljca Željka Đukića za člana Radne grupa za pripremu i vođenje pregovora o pristupanju Crne Gore Evropskoj uniji za oblast pravne tekovine Evropske unije koja se odnosi na pregovaračko poglavlje 10 – Informatičko društvo i mediji.

On je dugogodišnji preduzetnik i civilni aktivista, neko ko je svojim projektima zapošljavao i pomagao mlade, poljoprivrednike... Neko ko je samostalno se razvijajući stekao znanja, iskustva i u tome pomagao i angažovao druge mlade u oblasti medija, marketinga, produkcije i dr.  On je poslednjih godina jedan od najglasnijih kritičara javnih politika koje zapostavljaju sjever zemlje. Svoje aktivnosti je upravo i usmjerio na razvoj tog zapostavljenog područja svojim projektima. Prepoznat je u Bijelom Polju kao promoter dijaloga i neko ko je realizovao upravo one projekte koje su konkretno koristili njegovim sugrađanima.

Nakon više od decenije promocije EU vrijednosti, evropskih politika nedavno je njegova Nvo Multimedijal Montenegro otvorila i EU Info kutak u Bijelom Polju u saradnji sa Delegacijom EU u Crnoj Gori. 

Vijest o njegovom imenovanju u Vladinoj Radnoj grupi naišla je na odobravanje od strane velikog broja njegovih sugrađana ali i na razumijevanje logičnog izbora, kada se ima u vidu njegovo radno iskustvo.

Ono međutim što je poražavajuće i sramotno, su uvredljivi komentari koji se, mahom sa lažnih profila, šire na društvenim mrežama i nekim portalima, koji su svakako posao za policiju i Tužilaštvo.

Ipak, ono što iznenadilo a što je razočaralo i njegovo pristalice u Bijelom Polju, je objava funkcionera Demokratske narodne partije Milana Kneževića koja je podijeljena i na zvaničnoj stranici Demokratskog fronta.

"Što ima veze što je jedan od pregovarača  sa EU Željko Đukić zaljubljen u Mila i što je radio u mesari "Franca". I u EU se jede kulen, džigerica, brizle, sarma i popeci. Imao sam i ja jednog mesara koji perfektno odvaja pečenicu od rebara, ali nije prošao, jer zna samo ruski",  napisao je Knežević.

Lider DNPa očigledno nije zadovoljan izborom i čini se da je imao bolje rješenje sa saradnju sa međunarodnim organizacijama i savezima koje članovi i funkcioneri te partije nazivaju "zlikovcima". Ipak, politiku na stranu,  nije jasno građanima šta to loše ima u poslu mesara, i kako je  jedan predstavnik naroda, doduše loše informisan, dozvolio sebi da tako komentariše pošten radnički posao.

Đukić je ubrzo odgovorio Kneževiću.

"Mikeli, (Milan Knežević) ovo za France te nisu dobro informisali, a sve da je tako nije sramota raditi, bez obzira, za ovako dobru reklamu šaljem parče pečenice, komad njeguške i kilo rolovanog sira (Posalji adresu). Koristim ovu priliku da te pozovem da budeš moj gost u BP pa da realizujemo jedan Livestream prenos, sjajno bi bilo, a vjerovatno i interesantno građanima da razmjenjimo mišljenja u javnom prostoru", napisao je Đukić koji je nedavno sa Kneževićevim kolegom Nebojšom Medojevićem organizovao livestream intervju.

Neki od komentatora su upitali hoće li biti još i koljenica, za saveznike.

 
 
 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.