Krivokapić je nakon dešavanja na Cetinju već tri puta pokušavao da smijeni Brđanina, dva puta Sekulovića?

Krivokapić je nakon dešavanja na Cetinju već tri puta pokušavao da smijeni Brđanina, dva puta Sekulovića?

Ministarka odbrane Olivera Injac je nakon događaja na Cetinju 4. i 5. septembra pozvala vršioce dužnosti dva pomoćnika direktora Uprave policije Miloša Rakonjca i Dragana Gorovića i šefa podgoričke policije Gorana Jokića da dođu na sastanak kod premijera kako bi se razgovaralo o smjeni direktora Uprave policije Zorana Brđanina, piše Pobjeda.

"Injac je u ime premijera pozvala šefa podgoričke policije Gorana Jokića i Miloša Rakonjca i Dragana Gorovića na zajednički sastanak kod Krivokapića kako bi im ovaj ponudio da preuzmu Upravu policije. Trojica visokih policijskih zvaničnika su došli na sastanak u kabinet premijera i saopštili da ne žele da preuzmu tu funkciju. Sastanku je pored Injac i Krivokapića prisustvovao i direktor Agencije za nacionalnu bezbjednost Dejan Vukšić", rekao je izvor Pobjede iz samog vrha Vlade.

Krivokapić je nakon dešavanja na Cetinju već tri puta pokušavao da smijeni Brđanina i dva puta ministra unutrašnjih poslova Sergeja Sekulovića, ali je njihovu smjenu spriječio predsjednik GP Ura Dritan Abazović po cijenu rušenja Vlade, navodi list.

I Vukšić i Injac su glasali na Vijeću za nacionalnu bezbjednost za smjenu Brđanina, ali Krivokapić nije imao potrebnu većinu čime je, piše Pobjeda,  potvrđeno rasulo i veliko nepovjerenje koje vlada u bezbjednosnom sektoru.

Da je ministraka Olivera Injac učestvovala u pokušaju da se smijeni Brđanin saopštio je i član Odbora za bezbjednost Raško Konjević na jučerašnjoj sjednici Odbora.

"Mislim da se radi o veoma značajnom ministarstvu i čak o osobi koja ima svoju apsolutnu snagu u Vladi. Ne ovlašćuje predsjednik Vlade Oliveru Injac uzalud da traži novog direktora policije i da ona saslušava raznorazne kandidate i nudi tu poziciju svakom načelniku većeg centra bezbjednosti",  kazao je Konjević.

Zbog važnosti cijelog slučaja Injac, poslanik Konjević je tražio da se njeno saslušanje organizuje pred Odborom za bezbjednost i antikorupciju, te da svi podaci koji budu dostavljeni na zajedničkoj sjednici dva odbora, budu javni.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.