Oružana pljačka u Nikšiću: Kneževiću pritvor do 30 dana
Foto:Screenshot /TVCG

Oružana pljačka u Nikšiću: Kneževiću pritvor do 30 dana

U Višem državnom tužilaštvu u Podgorici saslušan je Nikšićanin Mitar Knežević, koji je osumnjičen da je učestvovao u oružanoj pljački u Nikšiću, u kojoj je ubijen radnik obezbjeđenja Ljubiša Mrdak.

Njemu je nakon saslušanja određen pritvor do 30 dana, saopštio je Portalu RTCG njegov advokat Ivan Šljukić.

Kneževićev advokat Ivan Šljukic je kazao da je njegov branjenik negiro bilo kakvu povezanost s događem u Nikšiću.

Kneževiću se, prema riječima advokata, na teret ne stavlja nijedna radnja iz oružane pljačke, već navodna krađa vozila, koje je bilo sredstvo krivičnog djela, i to znatno ranije.

Juče je u Bileći zbog sumnje da je učestvovao u pljački uhapšen i Stojan Albijanić.

Kako je saopšteno ATV-u iz trebinjskog tužilaštva, Albijanić je pušten na slobodu jer Tužilaštvo Crne Gore nije tražilo određenje pritvora.

Do oružane pljačke došlo je 20. oktobra oko devet sati u Nikšiću, kada su naoružani napadači presreli vozilo koje prevozi novac i tom prilikom ranili jednog čuvara, dok su ostale radnike poprskali biber sprejom.

Radnik obezbjeđenja Ljubiša Mrdak je naknadno preminuo. Pljačkaši su terencem BiH tablica pobjegli u nepoznatom pravcu i za sada se ne zna koliko su novca odnijeli. Prema nezvaničnim informacijama, novac je dopremljen zbog isplate penzija.

Iz Uprave policije je saopšteno da se intenzivno traga za izvršiocima razbojništva, a da je u mjestu Grebice pronađeno zapaljeno vozilo za koje je sumnja da je korištno u izvršenju ovog krivičnog djela.

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.