Glumac Alek Boldvin ubio jednu osobu i ranio režisera tokom snimanja filma
Alek Boldvin, foto: Getty images

Glumac Alek Boldvin ubio jednu osobu i ranio režisera tokom snimanja filma

Ispalivši metak iz pištolja rekvizita glumac Alek Boldvin (68) je na snimanju filma u Novom Meksiku ubio direktorku fotografije Halinu Hačins i ranio režisera Džoela Souzu, saopštila je policija.

Incident se dogodio na snimanju filma „Rust“, piše u saopštenju kancelarije šerifa okruga Santa Fe.

„Kancelarija šerifa potvrđuje da su dvije osobe upucane na snimanju filma ‘Rust’. Direktorka fotografije Halina Hačins (42) i reditelj Džoel Souza (48), ustrijeljeni su kad je metak iz rekvizita ispalio producent i glumac Alek Boldvin (68)“, piše u saopštenju.

Hačins je helikopterom prevezena u bolnicu Univerziteta Nju Meksiko, gdje je proglašena mrtvom, dok je Souzu hitna pomoć odvezla u regionalni medicinski centar, prenosi CNN.

Reditelj Souza je prebačen u bolnicu „Kristus Sent Vinsent“ u Santa Feu i još uvek nije poznato u kakvom je stanju.

Navedeno je da je istraga otvorena i aktivna, i da nisu preduzete pravne radnje povodom ovog incidenta.

Iz šerifove kancelarije rečeno je Gardijanu da je Boldvin svojevoljno razgovarao sa istražiteljima i da je nakon razgovora otišao.

Predstavnici za medije Aleka Boldvina izjavili su da je do incidenta došlo pošto je glumac opalio iz pištolja sa lažnom municijom, ne navodeći detalje.

Snimanje je zaustavljeno.

Alek Boldvin je već imao istoriju susreta s policijom, piše „Njujork tajms“.

2014. je uhapšen nakon što je vozio bicikl u suprotnom smeru na Petoj aveniji u Njujorku. Kod sebe nije imao dokumente, a policajci koji su ga sproveli u stanicu podnijeli su prijave protiv njega zbog neprimjerenog ponašanja, jer je tokom privođenja bio nasilan.

2019. protiv njega je podnijeta prijava za nasilno ponašanje kada se posvađao s jednim čovjekom oko mjesta za parkiranje. Na Krivičnom sudu na Menhetnu izjavio je da je kriv, nakon čega je pohađao kurs za savladavanje bijesa.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.