Mitrović: Uskoro poznata šesta trasa jonsko-jadranske magistrale
FOTO: P. MU.

Mitrović: Uskoro poznata šesta trasa jonsko-jadranske magistrale

Ministar komunikacija i transporta u Vijeću ministara BiH Vojin Mitrović sastao se danas u Trebinju sa gradonačelnikom ovog grada Mirkom Ćurićem, a sastanku su, osim Ćurića, prisustvovali su i zamjenik gradonačelnika Dražen Bošković, predsjednik Skupštine grada Dragoslav Banjak i načelnik gradskog Odjeljenja za prostorno uređenje Vedran Furtula. Tema sastanka bila je izgradnja aerodroma u Trebinju i uspostavljanju Jadransko-jonske magistrale, te željeznice pravac Čapljina-Nikšić.

Prema riječima ministra Mitrović do sada je definirano pet ruta Jadransko jonske magistrale, ali da očekuje da šesta, koja će biti dostupna u narednih mjesec, bude najbolja.

- Imajući u vidu obradive površine u Popovom polju, lokalitet izgradnje aerodroma i druge slične projekte radi se i šesta ruta. O njenim detaljima javnost će biti obaviještena - naveo je Mitrović i dodao da je na sastanku razgovarano i o ideji izgradnje željezničke pruge od Čapljine do Nikšića, koja je značajan projekta za razvoj Trebinja.

Najavio je da će večeras o tome imati sastanak sa saradnicima.

- Na sastanku smo razgovarali i o gradnji aerodroma u Trebinju, a Ministarstvo na čijem sam čelu radi zadatke koje je dobilo u vezi sa tim. U fazi pripreme su izmjene i dopune zakona, što je jedna od pretpostavki za funkcionisanje budućeg aerodroma - istakao je Mitrović, piše Avaz.

Gradonačelnik Mirko Ćurić rekao je da je Trebinje opredijeljeno za velike infrastrukturne projekte koje čini razvoj drumskog, avio i željezničkog saobraćaja koji će omogućiti dodatni privredni razvoj i otvaranje novih radnih mjesta.

- Riječ je o auto-putu koji spaja sjever Jadranskog mora - preko Slovenije, Hrvatske, BiH i Crne Gore - sa Albanijom i Grčkom, odnosno sve morske luke na tom području - naveo je Ćurić.

On je pojasnio da je u toku izrada prijedloga šeste rute ovog puta kroz BiH, odnosno Republiku Srpsku, koji će, prema prvim najavama, biti građen sjeverno od našeg grada, a koji treba da bude spojen kod mjesta Nudo u Crnoj Gori.

Iako nije precizirano tačno kuda će šesta ruta da ide. Prema ranijim najavama ruta će preko Ljubinja, Planih dola, Necvijeća i Lastve stići do Nudola, a planirana je i izgradnja mosta preko Trebišnjice.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.