Novaković-Đurović: Izvještaj Evropske komisije mapa puta za dalje djelovanje u svim oblastima
Ana Novaković-Đurović, Foto: URA

Novaković-Đurović: Izvještaj Evropske komisije mapa puta za dalje djelovanje u svim oblastima

Nalazi i preporuke iz Izvještaja Evropske komisije treba da služe kao mapa puta za dalje reforme u svim oblastima smatra Ana Novković-Đurović, politička direktorka URE.

Ona je saopštila da ta partija sa dužnom pažnjom analizira sve segmente ovog dokumenta.

“One oblasti u kojima je konstatovan ograničeni napredak ili izostanak napretka, kao što je oblast pravosuđa  treba da budu prioritet daljeg djelovanja vlasti ali i opozicije. Raduje nas što je evidentiran progres u oblasti borbe protiv organizovanog kriminala.

Da bi mogli nastaviti dalje da ostvarujemo napredak u ovoj oblasti, i da bi građani osjetili efekte ovih rezultata, potrebno je hitno izglasavanje Tužilačkog savjeta. U suprotnom, progres će  ostati ograničenog dometa”, ukazuje Novaković-Đurović.

Napominje da bez profesionalnih tužilaca i njihovog zakonitog postupanja, kao  i reformi u pravosuđu, kriminalci će se i dalje slobodno šetati Crnom Gorom.

“Crna Gora ima šansu da bude sljedeća članica EU. Uz podršku preko 70% građana za članstvo u EU, obaveza je svih političkih subjekata da  svo djelovanje i energiju usmjere u tom pravcu”, dodaje Novaković-Đurović.

“URA je svoje djelovanje uskladila sa evropskom agendom. Zato, integracija u EU mora ostati apsolutni prioritet ove Vlade i vladajuće većine, te svi politički dogovori treba da se postižu oko što bržeg ostvarivanja reformi u ovom pravcu, a ne oko podjele fotelja”, zaključuje se u saopštenju političke direktorke Građanskog pokreta URA.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.