Vukšić: Podaci tajni, ne mogu otkrivati detalje
Dejan Vukšić

Slučaj samoubistva bivšeg agenta ANB-a Luke Bulatovića

Vukšić: Podaci tajni, ne mogu otkrivati detalje

Direktor Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB) Dejan Vukšić kazao je za TVCG da zbog tajnosti podataka o slučaju Luke Bulatovića ne može saopštavati detalje.

Nakon što je javnost čula oproštajnu poruku bivšeg funkcionera ANB-a Luke Bulatovića, direktor Agencije za nacionalnu bezbjednost Dejan Vukšić poručuje da ta institucija i njen menadžment rade profesionalno i neselektivno, u skladu sa Ustavom i zakonima, te da u njoj pouzdanog partnera imaju i državni organi i građani.

TVCG je pitala Vukšića kako su oni protumačili oproštajnu poruku Bulatovića, te da li imaju saznanja da je u ovom momentu ugožena nacionalna ili bilo čija bezbjednost u Crnoj Gori.

“Odgovori na pitanja koja ste postavili, sadržali bi između ostalog i tajne podatke nastale u radu Agencije, te sam zbog navedenog onemogućen da odgovorim na postavljena pitanja. Takođe, imajući u vidu da izviđajne radnje povodom navedenog slučaja sprovodi SDT, podsjećam Vas da bih komentarisanjem bilo kog navoda potencijalno došao u situaciju da ugrozim istragu, što ni u kom slučaju nije ni moja lično, niti namjera Agencije za nacionalnu bezbjednost”, kazao je Vukšić u odgovoru na pitanja za TVCG.

Bulatović je pronađen mrtav 15. oktobra u jednom stanu u podgoričkom naselju Momišići, a istragom u tom predmetu rukovodi Specijalno državno tužilaštvo (SDT).

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.