Marković: Izvještaj EK pokazatelj da Vlada nije uradila ništa na putu ka EU
Duško Marković

"Ocjene iz izvještaja ne predstavljaju iznenađenje"

Marković: Izvještaj EK pokazatelj da Vlada nije uradila ništa na putu ka EU

Zabrinut sam zbog ocjena iz Izvještaja Evropske komisije za Crnu Goru. Ali to za mene nije iznenađenje, već samo potvrda onoga što govorimo već godinu – da nova vlast nije uradila ništa na planu evropske integracije, ocijenio je bivši premijer Crne Gore Duško Marković.

Kako je kazao, iz Izvještaja se može zaključiti da su rezulati na polju integracije u mandatu Vlade koju je on predvodio bili bolji, a parametri mjerljivi.

"U Izvještaju se nalaze i veoma direktne nepovoljne formulacije - koje nijesu slučajnost već služe kao jasna poruka Vladi. Posebnu težinu daje okolnost da smo u devetoj godini pregovora, i da nova vlast nije iskoristila priliku ni da pokaže drukčiji pristup, i zato je Izvještaj možda i najnepovoljniji do sada", ističe Marković.

Podsjetio je, kako kaže, da je kao premijer razumio potrebu jačanja procesa evropske integracije, i otpočeo ga na sveobuhvatan način kroz kroz dijalog „Savez za Evropu”.

"On je podrazumijevao uključivanje političkih aktera, i svih društvenih činilaca u proces integracije. Danas ocjene iz Izvještaja upravo govore da su takav politički dijalog, društvena saradnja i konsenzus potrebniji od svega", zaključio je bivši premijer.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.