Nikšićanin uhapšen zbog ugrožavanja sigurnosti: Prijetio maloljetnici i radnici
Ilustracija

Nikšićanin uhapšen zbog ugrožavanja sigurnosti: Prijetio maloljetnici i radnici

Nikšićka policija uhapsila je M.G. (52) iz tog grada zbog sumnje da je izvršio krivično djelo ugrožavanje sigurnosti.

Oni su postupili po prijavi građana od 18. oktobra, da u ulici Josipa Sladea nepoznato lice uznemirava djecu prilkom izlaska iz jedne privatne obrazovne ustanove.

Na licu mjesta je zatečeno i u službene prostorije dovedeno lice D.M. (52).

"U službene prostorije pristupila su i dva roditelja djece koja su se nalazila u ovoj obrazovnoj ustanovi i sa njima je obavljen razgovor. Upoznat je tužilac koji se izjasnio da u radnjama lica D.M. nema elemenata krivičnog djela", navodi se u saopštenju UP-a.

Osim toga, pripadnici policije u Nikšiću i nekoliko dana prije pomenutog događaja postupali su po prijavama građana u odnosu na narušavanje javnog reda i mira i nedolično ponašanje od strane D.M.

Tačnije, 14. oktobra telefonskim putem je jedno lice prijavilo da ga je u ulici Josipa Sladea fizički napalo njemu nepoznato lice, na način što ga je udarilo stisnutom pesnicom u predjelu glave, nakon čega se udaljilo sa lica mjesta.

Istog dana još jedno lice je prijavilo da ga je nepoznato lice u jednom ugostiteljskom objektu u ulici Josipa Sladea fizički napalo te se udaljilo sa lica mjesta.

Preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti policijski službenici Centra bezbjednosti Nikšić su došli do saznanja da je oštećena lica fizički napao D.M. i on je doveden u službene prostorije radi obavljanja razgovora.

Protiv D.M. je podnijeta prekršajna prijava zbog izvršenog prekršaja fizički napad iz člana 10 Zakona o javnom redu i miru.

"Takođe, 16. oktobra je dežurnoj službi Centra bezbjednosti Nikšić telefonskim putem prijavila jedna osoba da je u trgovinski objekat u kojem je zaposlena došlo nepoznato lice koje joj je uputilo prijeteće riječi i prijetilo joj oštrim predmetom", saopšteno je iz UP-a.

Istoga dana prijavljeno je nepoznato lice da je u jednoj poslastičarnici u ulici Alekse Backovića prijetio oštrim predmetom jednom maloljetnom licu.

Preduzimajući mjere i radnje u cilju identifikacije lica i rasvjetljavanja navedenih događaja policijski službenici su operativnim putem došli do saznanja da se radi o licu M.G. (52) iz Nikšića, koji je pronađen i doveden u službene prostorije.  

O navedenom događaju je upoznat državni tužilac u Nikšiću koji je naložio da se M.G. liši slobode zbog sumnje da je izvršio krivično djelo ugrožavanje sigurnosti.

Nakon saslušanja državni tužilac je donio ovom licu rješenje o zadržavanju do 72 sata, nakon čega mu je od strane sudije za istragu Osnovnog suda u Nikšiću određen pritvor i on je sproveden u UIKS.

Pripadnici policije u ovim kao i u svim ostalim slučajevima postupaju po prijavama građana i preduzimaju sve mjere i radnje shodno svojim zakonskim ovlašćenjima.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.