Svi na Australian Openu moraju biti vakcinisani, da li će Đoković nastupiti
Novak Đoković

Svi na Australian Openu moraju biti vakcinisani, da li će Đoković nastupiti

Australski ministar za useljeništvo Aleks Hok izjavio je srijedu da svi koji žele igrati na Australian Openu morat će biti vakcinisani sa dvije doze vakcina protiv Covida-19.

Time se postavlja pitanje hoće li prvi teniser svijeta Novak Đoković braniti naslov na grend slem turniru kojeg je devet puta osvojio. Đoković još nije otkrio da li je vakcinisan te je nedavno izjavio da nije siguran hoće li igrati na Australian Openu.

 - Ja nemam nikakvu poruku za Đokovića već za sve koji žele posjetiti Australiju, a to je da moraju biti vakcinisani sa dvije doze - kazao je Hok, prenosi Hina.

 Iako broj vakcinisanih kod tenisera i teniserki raste, ovakav uslov za ulazak u zemlju mogao bi dovesti da mnogi propuste Australian Open. Prema nedavnim medijskim napisima 65 posto tenisera i 60 posto teniserki je vakcinisano, ali osvajač US Opena Rus Danil Medvedev i četvrti igrač svijeta Nijemac Aleksander Zverev  skeptični su prema vakcinisanju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.