Oružana pljačka u Nikšiću: Ubijen radnik obezbjeđenja Pošte, pronađeno zapaljeno vozilo
Foto:Screenshot

Policija traga za izvšiocima razbojništva

Oružana pljačka u Nikšiću: Ubijen radnik obezbjeđenja Pošte, pronađeno zapaljeno vozilo

Jutros oko 8 sati i 50 minuta ispred prostorija Pošte Crne Gore u ulici Jola Piletića u Nikšiću došlo je do razbojništva kojom prilikom su izvršioci upotrijebili vatreno oružje usled čega je radnik obezbjeđenja zadobio teške tjelesne povrede. Ranjeni radnik obezbjeđenja Lj.M. nakon dva sata podlegao je povredama.

"Policija intenzivno traga za izvršiocima razbojništva koji su jutros naoružani izvršili ovo krivično djelo i otuđili za sada neutvrđenu količinu novca.

Povrijeđeni radnik obezbjeđenja je hospitalizovan u Medicinskom centru u Nikšiću", saopšteno je iz policije.

O događaju je obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvo u Podgorici a na licu mjesta se vrši uviđaj.

"Brzim i efikasnim radom policije u mjestu Grebice pronađeno je zapaljeno vozilo za koje je sumnja da je korišćeno u izvršenju ovog krivičnog djela", naveli su iz policije.

Nakon što je primljen u nikšićku Opštu bolnicu, radnik obezbjeđenja Lj.M. upućen je u Klinički centar Crne Gore. 

"Pacijent je primljen sa prostrelnom ranom grudnog koša. Veliko prisustvo vazduha i krvi u grudnom košu. Nakon obrade i uspostavljanja vitalnih parametara pacijent je upućen u Klinički centar", kazao je za portal Onogošt direktor Opšte bolnice, Marko Mitrović.

Na parkingu iza nove pošte, kad se kombi parkirao, nekoliko mladića iz drugog vozila izašli su maskirani i naoružani. Zatim su ranili jednog od članova obezbjeđenja, a preostalu dvojicu koji su obezbjeđivali prevoz noca pošte su onesposobili sprejevima.

Dan saznaje da je pucano iz automatske puške, te da su dvojicu radnika obezbjeđenja udarili kundacima i poprskali biber sprejem. Pljačkaši su došli dzipom.

Nakon toga su pokupili vreće sa novcem iz kombija i pobjegli u nepoznatom pravcu.

Pljačkaši su tačno znali kad stiže vozilo, u kojem je bio novac namijenjen za isplatu penzija. Radnici obezbjeđenja su imali pancire,prenosi Dan.

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.