Konjević inicirao kontrolno saslušanje Injac
Olivera Injac

Pred Odborom za bezbjednost i odbranu

Konjević inicirao kontrolno saslušanje Injac

Predsjednik SDP-a i član Odbora za bezbjednost Raško Konjević uputio je predsjedniku tog odobra Milanu Kneževiću inicijativu za kontrolno saslušanje ministarke odbrane Olivere Injac kako bi se prikupile informacije o eventualnim zloupotrebama prilikom konkursa za odlazak kadeta na vojne akademije u inostranstvu.

"Ministarka odbrane Olivera Injac, je prema tvrdnjama više medija i objavljene dokumentacije, svjesno ignorišući odluke nadležnih komisija Ministarstva i izigravajući zakonske procedure, diskriminatorski odlučivala o odlasku kadeta na školovanje za pilote na Vojnoj akademiji u Grčkoj. Neophodno je da Odbor hitno utvrditi činjenično stanje i provjeri da li je je rang lista nadležne komisije Ministarstva mijenjana na način da je izvršena diskriminacija kandidata koji je ostvario najbolje rezultate", navodi Konjević.

Ukoliko se utvrdi da su se vršile nezakonite izmjene na štetu jednog od kandidata, Konjević je kazao da će biti jasno da osoba poput Injac ne može ostati na mjestu ministarke odbrane zbog niza zloupotreba koje narušavaju ugled ministarstva.

"Nužno je ispitati medijske optužbe i utvrditi da li je bilo diskriminacije i da li je ona inicirana željom za obračunom sa specijalnom tužiteljkom, jer bi to predstavljalo jasno antiustavno i antizakonsko djelovanje, zloupotrebu Vojske Crne Gore sa ciljem vršenja pritiska i onemogućavanja zakonitog rada drugih državnih organa", poručio je on dodajući da bi zbog svega navedenog kontrolno saslušanje trebalo zakazati u najskorijem mogućem roku.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.