Savković: Godinu dana su majke pružile šansu novoj vlasti, nemaju više strpljenja

Savković: Godinu dana su majke pružile šansu novoj vlasti, nemaju više strpljenja

Članica Koordinacionog tima majki Crne Gore Željka Savković apelovala je na čionice vlasti da što prije nađu rješenje za vraćanje naknada za majke troje i više djece.

Ona je, u emisiji "Naglas" na Televiziji Crne Gore poručila da će ponovo protestovati ispred Skupštine Crne Gore ako se njihovo pitanje ne riješi.

Podsjetimo, u parlamentu je usvojen amandman na budžet DF-a i SNP-a koji se odnosi na obezbjeđivanje finansijskih mogućnosti za vraćanje naknada za majke troje i više djece u iznosu od 25 miliona. Time naknade nijesu vraćene, već su za tu namjenu samo obezbijeđena sredstva u budžetu, a da bi se novac isplaćivao korisnicama potrebno je usvojiti novi zakon ili izmijeniti postojeći Zakon o socijalnoj i dječjoj zaštiti.

"Majke ne žele da ucjenjuju pred izbore, nego da se ispoštuje Ustav. Naknade su bile spas za hiljade porodica", poručila je Savković.

Ona je saopštila da ih nije kontaktirao iz nove vlasti. Navela je da su premijera Zdravka Krivokapića kontaktirale u januaru i tražile sastanak na kojem bi bili prisutni vicepremijer Dritan Abazović i ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić.

"Momenat je da poslije godinu dana svi spuste gardove i misle na narod Crne Gore. Godinu dana su majke pružile šansu novoj vlasti. Vladajuća većina mora da shvati da je prevarena 22.051 majka. Ja bih najsrećnija bila da nismo morali od 31. avgusta prošle godine da spominjemo majke", naglasila je Savković i poručila da više nemaju strpljenja.

Ona je dodala da ko bojkotuje Skupštinu, nema pravo da ne sjedne za sto sa kolegama.

"Neshvatljivo je da oni koji su dolazili na proteste majki sada pokušavaju da naše stečeno prave mnimiziraju i pominju se tamo neke druge majke", poručila je Savković, prenosi Rtcg.

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.