Knežević: Ne smiju biti važnija službena putovanja od bezbjednosne situacije,a u Vladi ne mogu biti i Krivokapić i Sekulović
Milan Knežević

Knežević: Ne smiju biti važnija službena putovanja od bezbjednosne situacije,a u Vladi ne mogu biti i Krivokapić i Sekulović

"Ono što se dešavalo na Cetinju, i što ima implikacije na bezbjednosnu situaciju u zemlji i danas, mora se što prije rješavati, a članovima Odbora ne smiju biti važnija službena putovanja od bezbjednosne situacije u Crnoj Gori", saopštio je predsjednik Odbora za bezbjednost i odbranu Milan Knežević.

Istakao je da ukoliko je tačno ono što je saopštio premijer Zdravko Krivokapić, ne mogu u Vladi istovremeno biti i i Krivokapić i ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović.

“Ukoliko je tačno ono što priča Krivokapić, da se 4. i 5.  dogodio puzajući državni udar, onda podjednaku odgovornost treba da snose i ministar unutrašnjih poslova i direktor policije i svi u vrhu bezbjednosnih službi. Ukoliko je pak tačno ono što su na Odboru za bezbjednost saopštili (Zoran) Brđanin i Sekulović, onda Krivokapić više ne može biti u Vladi”, kazao je Knežević.

Sve u svemu, kako je rekao, trenutna situacija u zemlji je neodrživa.

Knežević je istakao da ne postoji u ovom trenutku važnija tema od bezbjednosne situacije u Crnoj Gori i premijer i potpredsjednik treba da izdaju obavezujuća uputstva, ako ne, kako je rekao, u nekom zakonodavnom, a ono u profesionalnom i ljudskom smislu, da članovi moraju prisustvovati sjednicama odbora.

"Na samoj sjednici Vijeća sam se zalagao da ovaj izvještaj kad bude razmatran na Birou bude dostupan javnosti, i da na Odboru za bezbjednost čitava Crna Gora utvrdi šta se dešavalo 4. i 5 septembra. Nijesam se mogao izjašnjavati o Izvještaju, jer ga nijesam vidio, iako vidim da se pojavio u nekim medijima od slova do slova. Mislim da će to biti jedinstven stav Odbora da se skine stepen tajnosti sa tog dokumenta i mislim da je i premijer Krivokapić na tome insistirao", kazao je Knežević.

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.