Otmica u Doboju: Mučili sugrađanina dok se nije onesvijestio
ilustracija

Otmica u Doboju: Mučili sugrađanina dok se nije onesvijestio

Navedeni događaj je Policijskoj upravi prijavljen 15. oktobra 2021. godine, oko 19.35 sati.

- Policijski službenici Policijske uprave Doboj, 17. oktobra 2021. godine, nakon četrdesettročasovnog operativnog rada identifikovali su lica inicijala Z.B., S.P. i A.S., svi iz Doboja, za koje postoji osnov sumnje da su lice inicijala B.F. iz Doboja, upotrebom sile i prijetnje uvukli u putnički automobil marke Hyundai, a tokom prevoženja do jednog lokaliteta na području grada Doboja lica inicijala S.P. i A.S. su istom zadali više udaraca rukama i nogama po raznim dijelovima tijela. Stigavši na pomenuti lokalitet lica inicijala S.P. i A.S. su upotrebom sile držali oštećenog dok je lice inicijala Z.B. izvršilo skidanje odjevnih predmeta sa istog, nakon čega mu je ruke vezalo plastičnim jednokratnim vezicama a potom mu upotrebom skalpela nanijelo više povreda po cijelom tijelu - piše u saopćenju PU Doboj.

Pronađeni predmeti

Nakon što se B.F. onesvijestio, osumnjičena lica su se udaljila sa lica mjesta u nepoznatom pravcu ostavivši oštećenog u besvjesnom stanju.

Na osnovu naredbe Osnovnog suda Doboj izvršen je pretres stana kojeg koristi lice inicijala Z.B. prilikom čega su pronađeni predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenim krivičnim djelima, manja količina opojne droge i municije.

Krivična djela

Protiv lica inicijala Z.B., S.P. i A.S. je Okružnom javnom tužilaštvu Doboj dostavljen Izvještaj o izvršenom krivičnom djelu "Zlostavljanje, mučenje i drugo neljudsko i ponižavajuće postupanje" i krivičnom djelu "Teška tjelesna povreda", dok su protiv lica inicijala Z.B. dostavljeni i Izvještaji o izvršenim krivičnim djelima "Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija" i "Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga".

Navedena lica su dana 17. oktobra 2021. godine, oko 16 sati, predata u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva Doboj.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.