Nova sistematizacija radnih mjesta u Pošti Crne Gore: Radnici da se ne plaše promjena
Pošta Crne Gore

Nova sistematizacija radnih mjesta u Pošti Crne Gore: Radnici da se ne plaše promjena

Odbor direktora Pošte Crne Gore, na prijedlog Izvršnog direktora Kompanije, usvojio je novi Pravilnik o sistematizaciji i organizaciji radnih mjesta u Pošti Crne Gore.

"Novi Pravilnik o sistematizaciji nije usvojen radi „premještanja i namještanja“, kako je u prošlosti rađeno u većini državnih firmi, već radi ostvarenja razvojne vizije i budućnosti Kompanije.

Ovaj dokument predstavlja mapu puta kojim Pošta Crne Gore treba da ide. Spajanje tradicionalnog i modernog, hrabar izlazak na tržište i pridobijanje novih klijenata su imperativ. Moramo se pokrenuti i Poštu Crne Gore pozicionirati kako zaslužuje. Nova sistematizacija je prvi korak i ima za cilj da kompletan sistem postane istinska ekspres pošta", saopšteno je iz Pošte Crne Gore.

Kako ističu, prodaja i marketing neće biti puka administracija, kao do sada, već motor za povećanje prihoda.

"Biće riječ o moćnoj službi koja neće čekati već pronalaziti buduće klijente i partnere i razgovarati sa njima. Samo ovakvim, proaktivnim pristupom, možemo našu Poštu Crne Gore, koja je okoštala u mnogim segmentima, učiniti jakom i moćnom.

Razvoj, inovacije i implementacija moćnog integrisanog sistema postavljeni su kao prioritet. Obezbijedićemo mnogo veća finansijska sredstva kako bi poslovni procesi mogli biti kontrolisani u svakom segmentu. Implementacijom ovog sistema nećemo imati problem da naplatimo univerzalni neto trošak. Pošta je upravo zbog ovoga izgubila milione eura koje nije naplatila. Ovog problema u bliskoj budućnosti neće biti", saopšteno je.

Formiranje logističko - distributivnih centara, ne samo u Podgorici, nego na primorju i sjeveru Crne Gore u planu su kako dodaju,za period do 2025. godine.

"Jačanje elektronskih servisa, usluga hibridne pošte, ER pisma, štamparije, špedicije, digitalne arhive su naši proizvodi koje ćemo ponuditi tržištu ispunjavajući sve pretpostavke kvaliteta i efikasnosti. Post expess služba će biti broj jedan u Crnoj Gori. Niko ne može i neće biti u prilici da ponudi bolju uslugu brze dostave od Pošte Crne Gore, koja ja prisutna na 150 lokacija u državi, u svakom gradu i selu. Ubijeđeni smo da Pošta Crne Gore može i mora. Bićemo svi svjedoci da može bolje i brže. Građani moraju biti svjesni da se  poslije 30 godina ne može sve riješiti za nekoliko mjeseci, ali ovdje smo da riješimo i riješićemo", saopšteno je.

Iz Pošte CG ističu da nema razloga da se njihovi zaposleni plaše promjena, jer su te promjene za dobro svih.

"Odgovoran radnik i službenik može biti samo zadovoljniji. Dakle - nema straha, nego svi zajedno za Poštu Crne Gore, za njenu svijetlu budućnost u koju duboko vjerujemo", zaključuje se u saopštenju Pošte CG.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.