Novljanin angažovao maloljetnice za prodaju droge
Ilustracija

Potvrđena optužnica

Novljanin angažovao maloljetnice za prodaju droge

Viši sud u Podgorici potvrdio je optužnicu protiv Predraga Kekera iz Herceg Novog, koji se tereti za krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, na način što je podstrekivao dvije maloljetnice da prenose i prodaju marihuanu. Ujedno je tužiteljka Danka Ivanović Đerić u optužnici predložila izricanje krivične sankcije za maloljetne M.K.i I.M.

Kako se navodi u optužnici 16. marta2021. godine u Herceg Novom okrivljeni Keker je neovlašćeno radi prodaje kupio opojnu drogu marihuanu i pritom sa umišljajem podstrekao maloljetne M. K. i  I.M. da učine krivično djelo, koje su neovlašćeno radi prodaje prenosile opojnu drogu marihuanu.

“Okrivljeni P.K. ugovorio je kupovinu opojne droge marihuane sa za sada neidentifikovanim licem, a potom podstrekao maloljetne M. K. i I. M. da prenesu tu opojnu drogu od prodavca do njega tako što im je dao novac u iznosu od 55 eura za kupovinu droge, novac za prevoz do mjesta na kom je ugovorena predaja droge od strane prodavca, predao im svoj mobilni telefon kako bi kontaktirale prodavca, nakon čega su se maloljetne M. K. i I. M. po instrukciji koju im je dao okrivljeni sastale sa prodavcem marihuane u mj esto L. i od istog preuzele opojnu drogu marihuanu u količini od 95,978 grama, a zatim krenule da istu predaju okrivljenom K. P.,u čemu su spriječene od strane policijskih službenika, a droga je bila namijenjena daljoj neovlašćenoj prodaji”, navodi se u optužnici.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.