Srpska lista proglasila pobjedu u svim opštinama sa srpskom većinom na Kosovu
Izvor: N1

Srpska lista proglasila pobjedu u svim opštinama sa srpskom većinom na Kosovu

Kandidati Srpske liste proglasili su pobjedu u svih deset opština sa srpskom većinom na lokalnim izborima na Kosovu.

Predsjednik Srpske liste Goran Rakić saopštio je da je ta politička opcija pobijedila u svih deset opština sa većinski srpskim stanovništvom, a da je njihov kandidat za gradonačelnika Sjeverne Mitrovice Milan Radojević osvojio „više od 10.776 glasova“.

On je na konferenciji za štampu nakon današnjih lokalnih izbora, kazao da je srpski narod pokazao „snagu, jedinstvo i slogu“, ali i da će nastaviti da insitiraju na uspostavljanju Zajednice srpskih opština.

„Borimo se za ZSO, ukoliko ne bude (bilo) ZSO, neće biti ni kosovskih institucija… (Srpski narod) je poslušao poziv Srpske liste i predsjednika Srbije Aleksandra Vučića“, naveo je Rakić.

On je dodao da su podaci za Sjevernu Mitrovicu konačni, da su u ostalim lokalnim samoupravama oni preliminarni, ali da je po njima predstavnik Liste u Gračanici Ljiljana Šubarić osvojila „četiri puta više glasova od protivkandidata“.

Na Kosovu su održani lokalni izbori, na kojima su birani predsjednici opština i odbornici skupština u 38 opština, među kojima je deset sa srpskom većinom.

Na osnovu dostupnih informacija iz Centralne izborne komisije (CIK), do 19 sati na izborima je glasalo oko 43 odsto upisanih birača. Najveća izlaznost bila je upravo na sjeveru Kosova, gdje je glasalo više od 60 odsto birača.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.