Đurašković: Abazović direktno odogovoran za otimanje Cetinjskog manastira
Nikola Đurašković

Đurašković: Abazović direktno odogovoran za otimanje Cetinjskog manastira

"Mijenjajući stavove iz dana u dan, Dritan Abazović mora da preuzme odgovornost za odluku Uprave za nekretnine kojom se Cetinjski manastir oduzima Cetinju, a upisuje na Crkvu Srbije iako je u više navrata garantovao da imovina Cetinja i Crne Gore ne može biti ugrožena", ocijenio je Nikola Đurašković potpredsjednik SDP-a.

"Ukoliko je danas objavljena informacija tačna, potpredsjednika Vlade smatramo direktno odgovornim za otimanje Cetinjskog manastira Cetinjanima i Crnogorcima. 

Uporedo sa otimanjem imovine, Dritan Abazović je sa teze o odbrani kokaina i prljavog novca prešao na tezu da je gradjanski protest i Cetinjane organizovao Veselin Veljović i time potvrdio koliko je licemjerno i neiskreno bilo njegovo ranije izvinjenje. Ovim je još jednom pokušao poniziti Cetinje i Cetinjane i sve iskrene patriote koji su 5-og septembra branili gradjansku, sekularnu i antifašističku Crnu Goru", kazao je Đurašković.

Dodaje da je bilo među njima i članova i simpatizera URA.

"Da li je i njih organizovao Veljović? Zašto ste postupali suprotno stavu glavnog i opštinskog odbora vaše partije i za čije interese i po čijem nalogu ste to radili? Nijesu gradjani napali nikog, vi ste napali Cetinje!Nas je organizovala ljubav prema Crnoj Gori i vaša politika služenja Beogradu i Srpskoj pravoslavnoj crkvi. Branilo je Cetinje gradjansku Crnu Goru svih ovih 30 godina, brani je i danas, suprostavljajući se politici Vlade, čiji ste potpredsjednik, koja je suprotna državnim interesima Crne Gore. Takav, licemjeran, odnos prema Cetinju, suzavac i šok bombe nijesu i neće ugasiti cetinjsku luču slobode koja je branila obraz Crne Gore i 90-ih i danas", poručio je Đurašković.

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.