Posao glavne sestre Odjeljenja za prijem i otpust bolesnika kompleksan, servis za sve klinike KCCG
Valentina Šćekić

Valentina Šćekić – glavna sestra, magistar i budući doktorant

Posao glavne sestre Odjeljenja za prijem i otpust bolesnika kompleksan, servis za sve klinike KCCG

Medicinska sestra Valentina Šćekić radi u Kliničkom centru Crne Gore (KCCG) 27 godina, a posljednjih 11 obavlja posao glavne sestre Odjeljenja za prijem i otpust bolesnika. Magistar je zdravstvene njege i terapije i student prve godine doktorskih studija Sveučilišta u Mostaru.

Odjeljenje za prijem i otpust bolesnika čine dvije organizacione jedinice: Odjeljenje za prijem i Arhiva medicinske dokumentacije. Novina u ovoj Službi je da su juna ove godine dobili načelnika.

Od ukupno 37 zaposlenih, 21 su medicinski, dok je njih 16 nemedicinski kadar. Među medicinskim osobljem Odjeljenje ima jednog magistra zdravstvene njege, dvije medicinske sestre specijaliste zdravstvene njege i jednog sanitarnog tehničara sa višom stručnom spremom. Od nemedicinskog osoblja raspolažu sa jednom socijalnom radnicom, tri berbera, tri garderobera, dvije higijeničarke i šest daktilografa.

Kako Šćekić kaže, posao glavne sestre ovog Odjeljenja je kompleksan i veoma je važna dobra organizacija rada.

“Za funkcionisanje našeg Odjeljenja veoma je važna dobra organizacija posla i raspored radnih zadataka za sve zaposlene, a vrlo često i lično učestvujem u određenim poslovima. S obzirom da ga čine različiti profili zanimanja, te da smo servis svim klinikama KCCG, posao koji obavljam je veoma zahtjevan”, ističe Šćekić.

Svi pacijenti koji zahtijevaju bolničko liječenje prođu kroz ovo Odjeljenje prilikom prijema a zatim i nakon otpusta iz bolnice. Pored otvaranja istorije bolesti, što je posao daktilografa, medicinske sestre upisuju pacijente u protokol a zatim ih sanitarno obrađuju i sprovode na odjeljenja gdje trebaju da nastave liječenje. Zbog specifične djelatnosti kojom se bavi KCCG, i u ovom Odjeljenju je rad organizovan u dežurstvima. Šćekić navodi da je pandemija uticala i na organizaciju njihovog rada.

“S obzirom na to da je pandemija izazvana koronavirusom uticala na sve segmente života u cijelom svijetu, moram naglasiti da je, uz dodatne napore, i naš rad prilagođen trenutnoj situaciji. I mi smo obavezi da koristimo zaštitnu opremu (kape, maske, rukavice, kaljače, vizire, zaštitne mantile i zaštitna odijela) pogotovo kod hitnih prijema kada nema vremena za testiranje na COVID19. Kod planiranih prijema pacijenti uz neophodnu dokumentaciju (zdravstvenu knjižicu, ličnu kartu, uputnicu za bolničko liječenje i karton prijema) obavezni su da imaju i negativan test na COVID19 infekciju”, kaže Šćekić.

Prilikom rada sa pacijentima, pored trijaže, u obavezi su da obezbijede poštovanje preventivnih epidemioloških mjera, tj. fizičku distancu prilikom otvaranja istorije bolesti.

“Medicinski radnici koji rade na našem Odjeljenju obavezni su napraviti trijažu, zatim sanitarno obraditi i uz validnu medicinsku dokumentaciju pacijenta ispratiti do odjeljenja gdje je njegova hospitalizacija. Svakodnevno sam i ja, kao glavna sestra, uključena u dio oko trijaže, sanitarne obrade i dalje procedure u hospitalizaciji”, kaže Šćekić i naglašava da medicinske sestre ovog Odjeljenja su na ispomoć u Kovid centru.

“Od kada je počela pandemija izazvana koronavirusom naše medicinske sestre (trenutno tri) i higijeničarke su na ispomoć u kovid odjeljenjima, te mi radimo sa manje izvršilaca. U novonastaloj situaciji posebno je važno dobro prerasporediti kadar i djelovati timski. Zbog toga, pored svog svakodnevnog posla, i sama učestvujem prilikom prijema pacijenata pa čak obavljam posao i u Arhivi za medicinsku dokumentaciju”, pojašnjava Šćekić.

U Arhivi za medicinsku dokumentaciju nalazi se dokumentacija od 1945. godine do današnjeg dana. Svakodnevno imaju zahtjeve za dostavljanje medicinske dokumentacije - istorija bolesti, bilo od fizičkih ili pravnih lica, koji su u obavezi da nađu, kopiraju i predaju zaštitniku prava pacijenata koji zatim istu dostavlja potražiocu.

“Kako su posjete pacijentima obustavljene posljednjih godinu i po dana, povećan je obim posla na Infopultu KCCG koji je takođe u mojoj nadležnosti. Osoblje Infopulta je na raspolaganju porodici naših pacijenata za sve potrebne informacije”, navodi dalje Šćekić.

Ona svakodnevno komunicira sa svim glavnim sestrama KCCG, gdje postoji potreba za bricom, bilo da je treba pripremiti operativno polje pacijenta ili zbog higijene lica.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.