Direktor - Kovačević: UJR stvara uslove za razvoj lokalne infrastrukture

Direktor - Kovačević: UJR stvara uslove za razvoj lokalne infrastrukture

Direktor Uprave javnih radova Crne Gore, Boro Lučić sastao se juče sa predsjednicom Opštine Danilovgrad, Zoricom Kovačević, sa kojom je razgovarao o realizaciji postojećih i pokretanju novih kapitalnih projekata.

Posebno je istaknut značaj nastavka rekonstrukcije puta Danilovgrad – Spuž preko Martinića, koja je bila u višemjesečnom zastoju, a sada se naporima Uprave javnih radova i lokalne uprave stvaraju uslovi da radovi na jednoj od najfrekventnijih saobraćajnica u danilovgradskoj opštini uskoro budu nastavljeni.

Završetak ovog posla značajno će unaprijediti bezbjednost svih učesnika u saobraćaju i doprinijeti podizanju kvaliteta života stanovništva na tom području - navode iz Uprave javnih radova.

Rekonstrukcijom će biti obuhvaćena dionica dužine 8,6 kilometara, uključujući i tri mosta. Ugovorena vrijednost radova je 3.032.423,04 eura, izvođač radova je ‘’Met&alu plast’’ d.o.o. iz Danilovgrada, a stručni nadzor ‘’Oliver ing’’ d.o.o. Budva.

Predsjednica Opštine Kovačević istakla je konstruktivnu saradnju sa Upravom javnih radova tokom ove godine, na zajedničkom zadatku razvoja lokalne putne infrastrukture.

U prioritetne projekte svrstani su sanacija klizišta na putu prema manastiru Ostrog, koji je direktor Lučić nakon sastanka obišao zajedno sa predstavnicima Opštine, zatim izgradnja kružnog toka u blizini osnovne škole, kao i izrada projektne dokumentacije  za dionicu koja će spojiti novi bulevar Podgorica – Danilovgrad sa regionalnim magistralnim putem preko Novog sela - navodi se u saopštenju.

Lučić i Kovačević izrazili su spremnost za nastavak zajedničkih aktivnosti, čiji je krajnji cilj unapređenje uslova života stanovništva na području danilovgradske opštine. 

Nakon posjete opštini Danilovgrad, Lučić je sa saradnicima obišao i manastir Ostrog, gdje ih je dočekao starješina manastira, otac Sergije.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.