"Dečak Dritan isti za Srbe kao Đukanović i Pajović"

Predsjednik Žirija za dodjelu Trinaestojulske nagrade i član Političkog savjeta Nove Bećir Vuković rekao je da je predsjednik GP Ura Dritan Abazović za Srbe isti kao i Milo Đukanović i Darko Pajović.

"Šta sve ne valja u Crnoj Gori, niko ne može nabrojiti i nazvati pravim imenom. Za ovu priliku izdvajamo samo dva primjera: Milo, i Dritan. Dečak, Dritan, direktno - popločava Milove dionice diskriminacije. Naročito je zasukao rukave otkako je po drugi put u Crnu Goru stigla nekakva nova kreatura Đilasa, novi gazda „Vijesti“. Do sad je bilo makar makadama i raspalog asfalta, ponešto se i krpilo kamenom iz Štitaričke - urvine, ali otkako Dritan iznebuha izbi na mala vrata kužine, ne časeći, nastavi da diže i potporne zidove za sigurniju diskriminaciju Srba", napisao je Bećir Vuković za portal blizak vrhu SPC Vidovdan.

Da li je i Dritan Abazović nikao na istoj - utrini - gdje i Darko Pajović, kako navodi u poetskom zanosu Vuković, to ne pitajte vašeg pisca, pitajte dežurne dispečere u policiji, i slične dispečere...

"Aferim, onim Srbima, koji zdušno i bez kapi - rezerve podržaše dečaka Dritana... Kako je Dritan - pametan, kako je školovan, doktorirao u Saraj'vu, Dritan - građanska provenijencija - to je to - Dritane, sokole, zagrmi i otresi rukavima... I ne završiše sa aplauzom - pljeskanjem - a na Dritana niko se više ne osvrće - neće ga ni Crnogorci, zato što je - navodno - skovao pakt sa Srbima... Kakva crnogorska vidovitost. Neće nam faliti crnogorske prozorljivosti, neće nam faliti lučonoša", piše Vuković,prenosi Pobjeda.

Predsjednik Žirija za dodjelu Trinaestojulske nagrade svojevremeno je zgrozio javnost veličanjem četničke ideologije i negiranjem crnogorske nacije.

"Što se mene tiče, ja sam išao u lakše škole, i verujem samo - naknadnim vidovnjacima... Začudo, vraćajući se ladom iz škole, sve se lijepo posloži sa onim što nisam video, ili predvideo, ili prevideo, svejedno...",  piše Vuković.

- Nije bilo bogzna davno, Dritan - ušao u televizor - i kaže - evo me - kad navališe da ga fale - evo čoveka - a vidoviti - navuče jorgan na glavu... Nevidoviti je poput vjernika čija vjera nije u sferama teološkim, nego neka druga luča, kao u slučaju Mila Đukanovića. Nije problem što Đukanović oskudeva u snazi dogme - to su i Crnogorci shvatili - nego mu fali još ponešto. A šta još Đukanoviću fali, jedino Srbi znaju... Đukanović kaže: nijesam lizao kašiku... Misli Milo na pričesnu užicu - a naumio da pravi crkvu uz poslastičarnicu... Skoro sam - nažvrljao - da Đukanović za 30 godina nije ništa rekao što će se zapamtiti. Očigledno, nisam neki vidovnjak... I neka što niko nije vjerovao crnogorskom reformatoru - nego ni vidovnjaci i mudraci sa zapada nisu vidjeli novu zvijezdu iznad Montenegra... To što se vidjelo, to što je ispalo iz kosmičke prašine, ta - čestica - bio je neko drugi... Sad i slepci vide o kome je riječ. Žao mi je što moram reći da je u pitanju Dritan - zaključio je Vuković.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.