Popović

LPCG o Prajdu

"Nakon godina kontaminacije javne scene šovinizmom i mržnjom, proslavimo jednakost"

Liberalna partija jedina je politička stranka koja od prvog dana podržava otvoreno Montenegro Pride i na najvišem nivou prisustvuje svakoj povorci još od 2013. Tako će biti i ove godine, pa će u subotu na Prajdu učestvovati delegacija najviših predstvanicika i članova LP na čelu sa predsjednikom Andrijom Popovićem, saopšteno je iz te partije.

Vjeruju da slobodno društvo može biti samo ono koje svakom građaninu garantuje jednaka prava pred zakonom i drugim građanima bez obzira na bilo kakvo lično svojstvo, dopadalo se to nekome drugome ili ne.

"Ne može biti srećno društvo ukoliko svi njegovi članovi nemaju jednake šanse za ličnu sreću i dostojanstvo. Posebno je važno da svi javno pružimo podršku ranjivim kategorijama društva prema kojima postoji velika socjalna distanca, a to su i LGBT osobe, i da pošaljemo poruku da je neprihvatljivo svako nasilje i agresija prema bilo kome, to nije u rukama samovolje i simpatija bilo koga, već zakona i vladavine univerzalnih prava čovjeka", pporučili su iz LPCGa.

Crnoj Gori je, smatraju, potrebna drugačija atmosfera, nakon godina kontaminacije javne scene šovinizmom, velikodržavnim nacionalnim tenzijama, klerikalizmom i mržnjom.

"Ovo je prilika da svjedočimo drugačijoj pojavi na ulicama, proslavi jednakosti, uvažavanja, slobode i slavljenja života i ljubavi među ljudima. U tom smislu, pozivamo građane da pozdrave Pride kao i svaki korak koji izvodi društvo iz ludila kleronacionalizma i mržnje. Kao i do sada, pozivamo i najviše državne funkcionere da budi prisutni na ovom događaju i pošalju društvu poruku da su im svi građani jednaki i da poštuju Ustav, zakon i dostojanstvo svakog građanina", zaključuju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.