Abazović u zatvoru posjetio Bigovića, razgovarali o ubistvu Duška Jovanovića
Dritan Abazović

Abazović u zatvoru posjetio Bigovića, razgovarali o ubistvu Duška Jovanovića

Prema nezvaničnim informacijama Antene M, vicepremijer Dritan Abazović u zatvoru je posjetio Ljuba Bigovića, koji je osuđen za ubistvo policijskog funkcionera Slavoljuba Šćekića.

Abazović je jutros na pres konferenciji saopštio da je u Upravi za izvršavanje krivičnih sankcija posjetio visokopozicioniranog kriminalca, ne otkrivajući o kome se radi.

Abazović je sa Bigovićem razgovarao o slučaju ubistva glavnog i odgovornog urednika Dan-a Duška Jovanovića.

Lider GP URA je na danas na Tviteru upitao kome je i zašto u interesu da ne bude riješen slučaj ubistva Duška Jovanovića.

Podsjetimo, Vrhovni sud je prije dvije godine ukinuo presudu Apelacionog suda od 20. februara 2015. kojom su Saša Boreta, Ljubo Bigović, Ljubo Vujadinović i Milan Šćekić osuđeni na po 30 godina zatvora zbog ubistva Šćekića i predmet vratio na ponovno suđenje.

Odluci Vrhovnog suda prethodila je odluka sudija Ustavnog suda koje su usvojile žalbu odbrane osuđenih, jer je ocijenjeno da im je povrijeđeno pravo na pravično suđenje u dijelu koji se odnosi na pribavljanje i kvalitet korišćenog dokaza zaštićenog svjedoka Zorana Vlaovića i prava na odbranu.

Viši sud je prije godinu odbio jemstvo u ukupnom iznosu od 848.000 eura koji je pritvorenik Ljubo Bigović ponudio za ukidanje pritvora.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.