Zajednički cilj domaćinski odnos i održivo korišćenje prirodnih resursa
Gazdić i Pejović

Pejović s Gazdićem

Zajednički cilj domaćinski odnos i održivo korišćenje prirodnih resursa

Direktor Uprave za šume mr Srđan Pejović sastao se sa direktorom Agencije za zaštitu životne sredine dr Milanom Gazdićem prilikom čega su dogovorili inteziviranje institucionalne sradnje i snažnu zajedničku borbu za očuvanje prirodnih resursa Crne Gore.

"Sa direktorom Agencije za zaštitu životne sredine gospodinom Milanom Gazdićem dogovorili smo zajedničke aktivnosti u cilju unapređenja šumarstva i zaštite životne sredine, tj. prirode Crne Gore. Zajednički smo dogovorili unapređenje saradnje koja u prethodnim godinama nije bila na zavidnom nivou.

Kao direktor Uprave za šume obećao sam pomoć u davanju sadnog materijala ovoj instituciji. Dogovoreno je i zajedničko djelovanje u cilju sprečavanja ilegalnih aktivnosti u šumi i već u narednom periodu ćemo preduzeti konkretne korake. U cilju efikasnijeg djelovanja radićemo na zajedničkim projektima i zajedno ćemo aplicirati na međunarodnim projektima. Veliki fondovi su na raspolaganju u oblasti šumarstva koje u prethodnim godinama nismo umjeli da koristimo.

Kao direktora Uprave za šume i kao nekoga ko je iz šumarske struke veoma me raduje i veoma mi je važna saradnja sa Agencijom za zaštitu životne sredine i direktorom Gazdićem, jer nam je zajednički cilj domaćnski odnos i održivo korišćenje prirodnih resursa Crne Gore", saopštio je Pejović.

Gazdić je potvrdio da su dogovorene zajedničke aktivnosti.

"Kao čovjeka iz šumarske struke veoma me raduje, čini se po prvi put, spremnost i odlučnost Uprave za šume da radi na zaštiti šuma, sprovođenju bliskog prirodi načina gazdovanja šumama i unaprijeđenju saradnje između dvije institucije. Sa direktorom Uprave za šume mr Srđanom Pejovićem smo dogovorili zajedničke aktivnosti u tom cilju.

Zajednički smo dogovorili da unaprijedimo saradnju u dijelu davanja uslova i smjernica zaštite prirode za izradu Programa gazdovanja šumama, koja je do sada bila na nivou formalnosti. Dogovoreno je i zajedničko djelovanje u cilju spriječavanja ilegalnih aktivnosti u šumi i već u narednom periodu ćemo preduzeti konkretne korake.

Takođe, zajednički ćemo raditi na ozelenjavanju i saniranju degradiranih šumskih površina i požarišta. U cilju efikasnijeg djelovanja radićemo na zajedničkim projektima i zajednički ćemo aplicirati na medjunarodnim projektima", naveo je Gazdić.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.