AKCIJA LAMPA: Pronađena laboratorija za uzgoj marihuane u zatvorenom, uhapšene dvije osobe(VIDEO)

Službenici Uprave policije su juče, u koordinaciji sa Specijalnim državnim tužilaštvom, realizovali predmet koji je sprovođen u dužem vremenskom periodu pod kodnim imenom „Lampa“.

Kako je saopšteno iz policije, u ranim jutarnjim časovima, pripadnici policije su izveli policijsku akciju i izvršili pretres na više lokacija na teritoriji Bara i Podgorice.

"Slobode su tom prilikom lišeni D.D. (27) iz Kotora, koji se nalazio u bjekstvu, i B.L. (28) iz Podgorice. Takođe, podnijete su krivične prijave protiv S.Đ. (31) iz Bara  i E.T. (31) iz Podgorice, koji se nalaze u pritvoru u Ukrajini i N.K. (20) iz Bara, koji se nalazi u pritvoru u UIKS-u u Spužu, svi pripadnici jedne organizovane kriminalne grupe.

Ova lica se sumnjiče za krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, dok se B.L. sumnjiči i za krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije", saopšteno je iz policije.

D.D. je kako se dodaje, lišen slobode u Baru, u kući u kojoj se nalazila laboratorija za proizvodnju opojne droge marihuana, a on se potraživao zbog sumnje da je kao pripadnik kriminalne organizacije bio angažovan za vršenje više krivičnih djela i to fizičke napade i nanošenje teških tjelesnih povreda na štetu sudija Višeg suda u Podgorici, a u vezi sa vršenjem službene dužnosti - kako bi oni bili onemogućeni da obavljaju sudijsku funkciju u predmetima protiv organizatora i pripadnika kriminalne organizacije kojoj D.D. pripada.

"Prilikom pretresa kuće u naselju Dubrava u Dobrim Vodama u Baru, pronađena je i oduzeta savremena laboratorija za uzgoj marihuane u zatvorenom prostoru, sa kompletnim turbinama za prečišćavanje vazduha, 53 lampe za pružanje svjetlosti i grijanje biljaka, automatizovana elektronska i računarska oprema za kontrolu uzgoja, mreže za sušenje marihuane i 150 grama marihuane. U Podgorici je pronađeno 500 sjemenki marihuane tipa „Amnesia“ i više mobilnih telefona za kriptovanu komunikaciju", saopšteno je iz policije,.

Ovo je prva laboratorija za uzgoj marihuane u zatvorenom, takozvani „in door uzgoj“, koja je otkrivena u Crnoj Gori.

"Dalje aktivnosti na ovom predmetu su u toku",, zaključuje se u policijskom saopštenju.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.