Mugoša: Vlada Hrvatske ograničava cijenu goriva, Vlada Crne Gore opravdava poskupljenje goriva od 30%
Boris Mugoša

Mugoša: Vlada Hrvatske ograničava cijenu goriva, Vlada Crne Gore opravdava poskupljenje goriva od 30%

Povodom jučerašnje Odluke Vlade Hrvatske da ograniči cijenu goriva, poslanik SD-a Boris Mugoša istakao je da se, za razliku od hrvatske Vlade, kod nas “Vlada trudi godinu dana da nalazi “opravdanja” kako ne može da snizi cijenu goriva koja je u njenom dosadašnjem desetomjesečnom mandatu porasla preko 30 centi po litru (27-31%), dok se konstituenti parlamentarne većine “prave mrtvi” sve vrijeme”.

Mugoša navodi da je cijena goriva poskupila 13 puta od početka rada nove Vlade i da se cijena goriva kod nas približila istorijskom maksimumu cijena u Crnoj Gori.

Naime, cijene goriva su samo 7-8 centi manje od istorijskog maksimuma cijena bezolovnog i dizela u Crnoj Gori, koji je bio čak 2012. godine.

Takođe, poslanik Socijaldemokrata podsjeća da je nebrojeno puta ove godine sugerisao korekciju cijena i predlagao Vladi modele korekcije (kroz smanjenje akcize; manji iznos PDV-a što je npr.uradila Vlada Hrvatske i definisanje gornje granice cijena).

“Neka Vlada Crne Gore barem posluša naše komšije”, zaključuje Mugoša.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.