O prevenciji karcinoma dojke u Bijelom Polju
Foto: NVO Veritas

O prevenciji karcinoma dojke u Bijelom Polju

U okviru obilježavanja Međunarodnog mjeseca borbe protiv karcinoma dojke, Nevladina organizacija "Veritas CG“ organizuje predavanje o prevenciji karcinoma, koje će u Bijelom Polju biti održano u subotu 16. oktobra.

Na predavanju, koje će početi u 17 časova u pres centru hotela ,,Bijela Rada“ govoriće doktori iz Kliničkog centra Crne Gore, Nevenka Lukovac Janjić i Salmin Salković.

Koordinatorka za sjever Crne Gore, Enida Omerhodžić, za Radio Bijelo Polje je kazala da će pored priče o prevenciji karcinoma dojke, stručnjaci govoriti i o faktorima rizika na koje se može, ali i ne može uticati.

"Prisutnima će se obratiti i predsjednica Skupštine opštine Bijelo Polje, Nemša Omerhodžić, psihološkinja Milena Raspopović, a svoje iskustvo sa kancerom prenijeće članica našeg udruženja, koordinatorka za sjever Crne Gore, Mensura Mena Dautović“, najavila je Omerhodžić.

Istakla je da će i na gradskom trgu u Podgorici organizovati događaj u okviru obilježavanja Međunarodnog mjeseca borbe protiv karcinoma dojke .

"Prikupljeni novac sa te manifestacije iskoristićemo u humanitarne svrhe, jedan dio namijenjen je djeci nedavno preminule članice ovog udruženja, dok će drugi dio biti uplaćen ženi koja se ponovo bori sa kancerom. Pored koncerta pjevačice Nine Žižić, planirana su i druga brojna dešavanja za posjetioce, a o svim aktivnostima javnost ćemo blagovremeno obavijestiti“, najavila je Enida Omerhodžić.

NVO “Veritas Cg" godinama unazad organizuje niz besplatnih radionica i različitih događaja, kojima skreće pažnju na ovu opaku bolest. Akcenat je na prevenciji, jer se ranim otkrivanjem raka dojke povećavaju šanse za potpunim izlječenjem. Ovu nevladinu organizaciju čine žene koje prolaze kroz borbu sa karcinomom, uz svesrdnu podršku psihologa i onkologa koji učestvuju u njihovim programima.

Predavanja se osim u Bijelom Polju, organizuju u Tivtu i Podgorici.

Radio Bijelo Polje

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.