Bejrut: Na demonstracijama ubijeno troje ljudi, 20 ranjeno
Foto: AP

Bejrut: Na demonstracijama ubijeno troje ljudi, 20 ranjeno

Tri osobe su ubijene i 20 ih je ranjeno tokom demonstracija koje su u Bejrutu organizovali šiitski pokreti Hezbolah i Amal tražeći razrješenje sudije zaduženog za istragu eksplozije u luci u glavnom gradu Libana, saopštili su medicinski izvori. Žrtve su stradale tokom razmjene vatre za vrijeme demonstracija nedaleko od palate pravde.

Jedan muškarac je pogođen u glavu, a drugi u grudi, dok je je treća žrtva podlegla povredama u bolnici.

Libanski Crveni krst je saopštio da je povrijeđeno dvadeset ljudi.

Demonstracije se održavaju na mjestu gdje se rodbina žrtava eksplozije redovno okuplja i traži da se istraga okonča.

Hezbolah je pozvao na razrješenje istražnog sudije Tarika Bitara. On je drugi sudija koji vodi istragu kako bi se utvrdilo šta je uzrok eksplozije gotovo tri hiljade tona visoko eksplozivnog amonijum nitrata uskladištenog godinama u bejrutskoj luci.

Bitar se našao na udaru oštrih kritika političara u Libanu zbog onoga što oni označavaju politizovanom i pristrasnom istragom.

U eksploziji 4. avgusta 2020. poginulo je 214 ljudi, povrijeđeno je više od 6.500 i pričinjena je ogromna materijalna šteta.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.