Zaev i Abazović

Abazović – Zaev

"Obnovimo porušene i izgradimo nove mostove prijateljstva na Zapadnom Balkanu"

"Obnovimo porušene i izgradimo nove mostove prijateljstva na Zapadnom Balkanu. Crna Gora i Sjeverna Makedonija regionalni su primjer iskrene i odlične saradnje koji ostali treba da slijede", saopšteno je nakon bilateralnog susreta potpredsjednika Vlade Crne Gore dr Dritana Abazovića sa premijerom Republike Sjeverne Makedonije Zoranom Zaevom.

Abazović je istakao da je punopravno člastvo u Evropskoj uniji strateški cilj Crne Gore i spoljnopolitičko opredjeljenje koje nema alternativu. 

"Želimo zajedno sa RSM i ostatkom ZB biti dio proširene EU, uvjereni da je Crna Gora prva naredna članica EU", naglasio je Abazović. 

Abazović je naveo da je Crna Gora u kontinuitetu posvećena regionalnoj saradnji i ima aktivnu ulogu u izgradnji stabilnijeg i bezbjednijeg regiona, sa željom da svoja dosadašnja iskustva  podijeli sa ostalima na ZB. 

Premijer RSM Zoran Zaev istakao je da su Odnosi RSM i Crne Gore primjer ostalim državama u regionu i šire, konstatujući da se odvija uspješna regionalna saradnja.

Zaev je naglasio da dvije države treba da pospješe ekonomsku saradnju i da RSM želi podijeliti svoja iskustva sa prijateljskim državama u dijelu privlačenja stranih investicija. 

Abazović i Zaev su konstatovali da dvije države imaju odličnu saradnju na svim nivoima, bez otvorenih pitanja i da se zasnivaju na korespondirajućim ciljevima kao što su članstvo u NATO, reformske aktivnosti, kao i da su okrenuti međusobnoj podršci u realizaciji unutrašnjih prioriteta i evropskoj perspektivi Zapadnog Balkana. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.