Bečić i nova ambasadorka u Republici Italiji razgovarali o jačanju saradnje

Bečić i nova ambasadorka u Republici Italiji razgovarali o jačanju saradnje

Predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić sastao se danas sa novoimenovanom ambasadorkom Crne Gore u Republici Italiji, NJ.E. Milenom Šofranac-Ljubojević.

Konstatujući prednost odličnih odnosa dvije prijateljske zemlje, predsjednik Bečić je poželio ambasadorki Šofranac Ljubojević uspješan mandat, uz očekivanje da će svojim diplomatskim angažmanom dodatno doprinijeti tješnjoj saradnji. On se osvrnuo na prethodne sastanke sa italijanskim zvaničnicima tokom kojih je apostrofirana važnost podsticaja evropske perspektive regiona Zapadnog Balkana.

Uz iskazano zadovoljstvo susretom, ambasadorka Šofranac-Ljubojević je ukazala na značaj frekventnije saradnje dvije zemlje i naglasila da će se tokom svog mandata snažno zalagati da se glasnije čuje glas podrške Italije u pravcu integracije naše zemlje u EU. Ona je ukazala na neophodnost jačanja ekonomskih, privrednih i kulturnih veza naše zemlje, navodeći da „Crna Gora ima što da pokaže“.

¨Crna Gora, samo u posljednjih godinu pokazala je zrelost demokratije, potom sposobnost da se funkcioniše u izazovnim situacijama koje su obilježile minuli period i potpunu usklađenost sa politikama EU, upravo je sada sazreo trenutak kada Crna Gora očekuje da njeni napori na putu pristupanja budu vrednovani.“ rekla je ambasadorka Šofranac-Ljubojević.

Obostrano je iskazano ubjeđenje da će tokom mandata novoimenovane ambasadorke doći do intenziviranja parlamentarne diplomatije posredstvom nedavno formirane Grupe prijateljstva Skupštine Crne Gore i Senata Republike Italije.

¨Skupština će tokom 27. saziva dati puni doprinos u pravcu istinskih reformi našeg društva, te da će nova parlamentarna većina ostati čvrsto dosljedna u sprovođenju spoljnopolitičkog kursa.¨ zaključio je Bečić.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.