Sa 215,16 santimetara Turkinja najviša žena na svijetu(VIDEO)
Foto: Sky news

Sa 215,16 santimetara Turkinja najviša žena na svijetu(VIDEO)

Ginisova knjiga rekorda objavila je vijest da je žena iz Turske, Rumesa Gejgi, koja ima 24 godine najviša žena na svijetu. Visoka je 215,16 centimetara. Prethodni rekorder bila je Kineskinja visoka 233 centimetara, koja je preminula 2021. godine.

Rumesa je još 2014. godine ušla u Ginisovu knjigu rekorda jer je tada bila najviša tinejdžerka na svijetu. Zbog posljedica bolesti koja izaziva ubrzani rast Rumesa veći dio svog života provodi u invalidskim kolicima.

Njen savjet ljudima je da se svakog dana sjete da se svaki nedostatak može pretvoriti u prednost:

„Treba da prihvatite sebe onakvima kakvi jeste, budite svjesni svog potencijala i dajte sve od sebe.”

Glavni urednik Ginisove knjige rekorda Kreg Glendaj, istakao je da Turska ima čast, jer su i najviša žena i najviši muškarac iz te zemlje. Sultan Kosen je najviši čovjek na svijetu.

Poslednji put su dva najviša čovjeka bila iz iste zemlje 2009. godine kada su Kineskinja Defen i Bao Ksi Shun držali rekorde najviše žene i najvišeg muškarca.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.