Uklonjene barikade na Kosovu, ranjeni muškarac van životne opasnosti
Foto: Tanjug

Uklonjene barikade na Kosovu, ranjeni muškarac van životne opasnosti

Srećko Sofronijevijć, koji je ranjen u akciji policije na sjeveru Kosova, i dalje je na intenzivnoj njezi bolnice u Kosovskoj Mitrovici - u teškom je stanju, ali van životne opasnosti, saznaje N1.

Kako javlja reporter N1, nakon jučerašnjih incidenata, u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice od jutros je mirno, a uklonjene su i barikade koje su bile postavljene na lokalnim putevima.

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Dželjalj Svečlja rekao je da je akcija nije bila usmjerena protiv bilo koje nacionalnosti, već protiv kriminalaca koji su švercovali ilegalnu robu na teritoriji Kosova.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je juče u Raški da će Beograd pokušati da sačuva mir, poručujući Srbima sa Kosova da zaštite svoj narod i da će biti uz njih ako krene nasilje.

Podsjetimo, do incidenata je došlo u Zvečanu i u Kosovskoj Mitrovici gdje je policija, kako je sapšteno, „sprovodila akciju protiv krijumčarenja robe“.

U sjevernom delu Kosovske Mitrovice juče ujutro su se čule sirene za opasnost, a građani su zatim izašli na ulice. Sve je počelo kad je inspekcija sa policijom pokušala da uđe u jednu od apoteka, u sklopu akcije protiv šverca i tada je došlo do sukoba demonstranata i policajaca, javlja reporter N1. Bačeni su suzavac i šok bombe. Vlasnik apoteke i većina uhapšenih u akciji su Albanci, rekao je kosovski ministar policije u srijedu uveče.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.